**KLAAR**              NK               Kust voor Dames en jeugd A en B

NK Kust voor Dames en jeugd A en B

Door Arthur van Tienen

Vanuit de nieuwe verzamellocatie te Meliskerke werd afgelopen zaterdag het Nederlands kampioenschap Dames en Jeugd gehouden op de stranden van Zoutelande.

De hele week is de organisatie bezig geweest om een zo goed mogelijke locatie te zoeken voor dit N.K om een teleurstelling zoals verleden jaar te voorkomen toen er haast geen vis werd gevangen. De verzamelplaats in Meliskerke is zo dat je overal heen kan en niet bent gebonden aan een strandtent ( die overigens prima was) en het aan deze strandtent gelegen parcours.De visserij is op deze stranden goed, maar vooral in de avond en nacht, helaas wordt er dan geen N.K gevist.

Na een aanvankelijk veelbelovend eerste half uur waar best wel leuke vangsten werden gedaan was de koek op en pas het laatste halfuur kwam er weer wat vis, dus toch weer tegenvallende vangsten op deze dag waar de halve maanstand dus lage stroomsnelheden en weinig tijverschil de zaak er ook al niet beter op maakte.

Toch zijn er altijd vissers die toch net dat beetje meer kunnen of geluk hebben, het is maar hoe je het bekijkt, en zodoende werden er om ongeveer 17.00 de nieuwe kampioenen gehuldigd van 2004. Zoals gewoonlijk was het evenement weer uitstekend georganiseerd door Hans Willemse, Henry Karremans en Frank van Schilt.

Bij de dames ging Linda v/d Velde van de Oosterschelde vissers er met de titel vandoor terwijl Miranda Willemse 2e werd en Elaine Vredenburg haar tweede Delftsblauwe bord binnen een week in ontvangst mocht nemen ( kampioenen bij de korpsen senioren verleden week!) voor de derde plaats.

                       

Bij de A jeugd was het Edwin van Tienen van de Eurovissers die er met de titel vandoor ging ( 4-1 in het voordeel van Edwin ten opzichte van Pa Arthur wat Delftsblauwe borden aangaat!) terwijl Martijn Westdorp van de Zeebaars 2e werd en Niels Boster van de Eendrachtvissers derde werd.

                       

Bij de B Jeugd was het Davy van Es van Vlissingen die er met de titel vandoor ging , tweede werd Benjamin van Hese van de Knoraene en derde werd Jeffry Deusing zoon van trotse onttroonde N.K kampioene Marion Deusing.

                       

Allemaal van harte namens Total Fishing en veel succes bij de diverse naselecties

 

 


ANDEREN LAZEN OOK