**KLAAR**  Megasnoek 2

Op zoek naar Mega-snoek! - (deel 2)

door Co Sielhorst

…Co Sielhorst heeft zichzelf een doel gesteld voor het jaar 2001: het vangen van een mega-snoek. Een vis van plus 35 pond of boven de 1,25 meter. Het plan is rond. Het water waar het moet gebeuren is gekozen. De zoektocht begint in januari 2001. Dan zal hij van iedere sessie een verslag maken…


6 januari 2001

Erg laat naar bed, uur of drie. Voor het licht is moet ik aan de plas zijn. Vaak doe ik geen oog dicht als visplannen in gevaar komen. Nu niet, ik slaap als een blok. Om halfzeven sta ik in de gesloopte keuken, midden in de verbouwing lekker een dag vissen en de puinzooi laten liggen, alles zit goed op schema.

Het is niet koud, thermolaag is thuis gebleven, jas hoeft ook nog niet aan. Het is rustig en nog vrij donker. Eerste hengel gaat met een klein makreeltje naar dertien meter, net als vorige keer. De andere hengel gaat ook diep met een voorntje van één vinger lang. Terwijl het voorntje naar beneden dwarrelt kringelt de lijn naar de dobber toe. Als een aasje de bodem raakt is dat soms te zien, even een tikje. Dit is echter een flinke tik, als de lijn dan ook nog blijft kringelen krijgt die tik een heel andere betekenis. Het kringelen versnelt en de dobber zakt weg, de lijn loopt rustig strak. Ik tik er beheerst tegenin, hangt. Dat visje is een paar seconden te water en zit al klem tussen een paar forse kaken. Het wordt een stevige knokpartij, eindigt griezelig dicht bij de kleibulten, als ze eroverheen is laat ik haar niet meer wegkomen. Mooi gezicht als ze verder op het ondiepe haar kunsten vertoont. Even later glijdt ze tussen de mazen. Ik zie geen haak dus dat komt straks wel bij het meten en wegen. Even het net goed borgen zodat ze goed onder water blijft. Deze vis is zeker weer een plaatje waard. Vijfentwintig pond, éénmeterzestien. Ik zet haar tussen de biezenpollen. Direct gaat ze op zoek naar dekking langs het riet. Prachtig, zoals ze rondkijkt met die grote ogen, moeiteloos glijdt ze langs het talud de donkere diepte in. Ik heb nog de hele dag voor me.

                       

In de loop van de dag komt er nog één aanbeet. Weer een hele trage, gaat niet door. Kent zeker het klappen van de zweep. Misschien de vis van de vorige keer. De rest van de dag verloopt rustig. Nog geen megasnoek maar wel megagenieten van hele mooie vissen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Co Sielhorst stopt met wekelijkse column Total Fishing
Total Fishing Import -
image description
Megasnoek 166
Total Fishing Import -
image description
Megasnoek 165
Total Fishing Import -