**KLAAR** Maver Strong Arm cup wedstrijdkalender

Maver Strong Arm cup wedstrijdkalender

Vooraf werd de keuze van het wedstrijdwater best een gok genoemd. Het was immers al ruim 4 jaar geleden dat er een wedstrijd van enig kaliber werd gevist aan de Hoge vaart in Zeewolde, het voormalig WK jeugd parcours.

De wedstrijdleiding onder leiding van Gert Jan Boute en organisator Jan van de Bovenkamp van de firma Maver, wilden graag de proef op de som nemen in dit mooie en visrijke water.
Deze proefneming was een groot succes, daar waar op dit moment in Nederland wedstrijden worden gewonnen met grammen, waren er hier echt veel kilo’s nodig om aan de bak te komen, en dat allemaal met die prachtige vaste stokken.

Er werd gevist in drie vakken. Een grote diversiteit aan vis was bij weging terug te vinden in de netten. Brasem, voorn, winde, baars, schele pos etc.

Diverse hengelaars werden genoodzaakt nieuwe plekken te maken in de weelderige rietkraag. Jan Noy ging hierbij zo doortastend aan de slag dat hij te water raakte. Het maken van de visplaatsen ging gepaard met hier en daar wat gemopper maar dit verstomde toen de vangsten een sterk opgaande lijn vertoonden.

Uiteindelijk ging de strijd om de eerste plaats tussen twee man in vak C, te weten Stefan Izaks en Albert van Dieren. De twee matadoren zaten naast elkaar en konden door de hoge rietkragen alleen horen wat er gevangen werd.

Grote spanning bij de weging. Na vier wegingen bij Albert bleef de teller staan op maar liefst 63 kilo en 300 gram! Bij Stefan stopte de schaal bij 55 kilo en 350 gram. De getallen spreken voor zich. Albert van Dieren werd de grote overwinnaar.

In de andere twee vakken was er een afgetekende overwinning voor Henk Poort. Hij ving 14 kilo en 300 gram gevolgd door teamgenoot John Snijders. In het andere vak ging het tussen Ger van de Pijl en Willem van de Helm. Ger hield de eer hoog met 7 kilo en 550 gram.

                       


Albert van Dieren ontvangt uit handen van Jan van de Bovenkamp de hoofdprijs…


De uiteindelijke uitslag van de beste tien:

1. A v Dieren Team Vlemmix Tilburg 63.600 gram 2. H Poort Team Maver-v/d Kolk Enschede 14.300 gram 3. G v/d Pijl Team Maver-sensas WvL Vlaardingen 7.550 gram 4. S Izaks Team Bennink Lichtenvoorde 55.350 gram 5. J Snijders Team Maver-v/dKolk Enschede 7.100 gram 6. W v/d Helm Team Maver-v/d Kolk Enschede 6.700 gram 7. R Barteling Team Maver- HC Purmerend 21.350 gram 8. T Wessler Team Maver v/d Kolk Enschede 7.100 gram 9. H Schaeken Team Maver-v/d Kolk Enschede 5.500 gram 10. J Wilderink Verslaggever Beet 12.250 gram

Het volgende evenement zal vermoedelijk een open kampioenschap match vissen worden onder de naam; Maver Match Angler Of the Year.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK