**KLAAR**                Martin fly fishing outfitters

Martin fly fishing outfitters

Al 25 jaar is (voorheen) Martin Hengelsport te Rotterdam - Overschie, al actief in de vliegvisserij. Sinds medio 1999 staat de winkel geheel in het teken van vliegvissen met alles erop en eraan, zowel in Nederland als daarbuiten.

Uiteindelijk is er ook besloten om de naam te veranderen in Martin Fly fishing Outfitters. Het drie man sterke verkoopteam heeft maar een passie: Vliegvissen! Het is niet voor niets dat “Martin fly fishing outfitters” een reputatie heeft opgebouwd waar zelfs een zalm van gaat blozen.

Ruime ervaring
Martin, Wout en René hebben een ruime ervaring opgebouwd. Alle drie hebben ze vele landen bezocht en vingen oa. steelheads in Canada, atlantische zalmen in Noorwegen, bonefish op de Bahama’s en cutthrout forellen in Amerika. Martin heeft zelfs een gedeelte van de rivier “de Kyll” in Duitsland beschikbaar voor zijn klanten. Hier kan zorg op maat worden verleend in de praktijk.

Ook voor de Nederlandse vliegvisserij is alles voorhanden in de sfeervolle winkel. Topmerken zoals Sage, Orvis, Simms, Rio, Loop, Vision, Stenzel, Tiemco, Partridge, Renzetti, Patgonia, Musto, Tibor en nog veel veel meer.

                       


Kwaliteit boven alles
Het lijkt een cliché, maar kwaliteit gaat boven alles. Alle ruimte en tijd wordt vrijgemaakt voor klanten die iets willen weten of kopen. Het topmerk Sage, welke sublieme vliegenhengels in hun collectie hebben, heeft een unieke service. De service reikt zo ver dat indien men bijvoorbeeld en hengeldeel breekt in Canada, deze binnen drie dagen wordt ingevlogen.

                       


Lukt dit door wat voor reden dan ook niet, dan zal er een passende oplossing worden gezocht. Een belangrijk pluspunt dus, je zal het maar meemaken in het verre vreemde. Het is natuurlijk niet voor niets dat Sage vliegenhengels al jaren aan de top staan. De nieuwe 2002 serie, SLT een medium snelle en superlichte vliegenhengels zijn zeer fraai afgewerkt en werkelijk een genot om mee te werpen en te vissen.

                       

De RPLX-I serie is bedoeld voor zoutwatervliegvissen maar is tevens de ideale serie hengels waarmee grote snoekstreamers geworpen kunnen worden. De XP serie is de ideale reishengel in vier delen en leverbaar vanaf Aftma 4 t/m 10.

Niet alleen tophengels maar ook topreels zijn ruimschoots aanwezig. Large arbor (wijde as) zijn “hot” evenals de Sage 3100 - 3400, Tibor “spring creek” en de Vision “extreme” zijn zeer de moeite waard.

                       


Kleding

Elke visserij heeft zo zijn eigen kleding. Zo staat Bare garant voor volmaakte neopreen waadpakken met kniestukken in 2 en 4 mm. Simms levert al jaren de uit origineel Goretex vervaardigde ademende waadpakken, regen en warmtekleding.
Ook hier ruime keus en voor elk wat wils.


Ongekende hoeveelheid vliegbindmateriaal
Tijdens het maken van dit verslag betrap ik me erop dat ik al niet meer weet wat er allemaal te koop is aan vliegbindmateriaal. Het is werkelijk een verademing en het zal de echte vliegbinder doen watertanden.

Bij Martin Fly Fishing outfitters kunt u zich geheel vrijblijvend oriënteren op alle facetten van het vliegvissen. Denk niet dat de drempel te hoog is, iedereen is welkom.

De ruime sfeervolle winkel bevindt zich aan de:
Burg. Bouwmanlaan 126, Rotterdam Overschie, aan de rijksweg A13
Den Haag - Rotterdam
Tel: 0104371615 Fax: 010245903


 

ANDEREN LAZEN OOK