**KLAAR** Leuke wedstrijd op het Haringvliet wedstrijdkalender

Leuke wedstrijd op het Haringvliet wedstrijdkalender

Na een korte rustpauze stond er zondag j.l. weer een wedstrijd op het programma. Ditmaal op het Haringvliet, een groot water waar het behoorlijk kan spoken. Hoe ze het voor elkaar krijgen is onbegrijpelijk, maar iedere keer opnieuw weet de organisatie precies de goede dag eruit te pikken.

                       


Mooie actiefoto van Dave Fabritius en Tanja Leers die goede zaken deden. Zij visten een 5e stek, wonnen een finaleticket en een plaats voor de interland wedstrijd Belgie-Nederland op 1 december

Laatst met de wedstrijd op het Gooimeer hetzelfde beeld. De dagen voor en na de wedstrijd verschrikkelijk slecht weer. Op de dag van de wedstrijd een perfecte visdag. Ook nu hadden de deelnemers geen klagen. Voor de tijd van het jaar een heerlijke dag met alleen een behoorlijke stroming in het water. De sleutel tot het winnen van deze wedstrijd lag in de diepte, immers de meeste vissen werden gevangen tussen de 3 en 5 meter. En dat is gezien de omstandigheden erg ondiep, maar het was nu eenmaal niet anders. Ook deze keer natuurlijk weer de grote vraag welke techniek/aas de overwinning zou brengen bij de deelnemers. Shad of spiering. Nou het was deze keer netjes verdeeld want de nummers 1 en 2 vingen hun winnend aantal met shads terwijl de grootste snoekbaars met een firebal en dode spiering werd onderschept. De wedstrijd werd gevist met in totaal 48 boten die gezamenlijk 138 maatse vissen boven water wisten te brengen. En dat is niet echt een slecht resultaat. Het Haringvliet is geen eenvoudig water en je moet toch wel het goede gevoel in de pols hebben om de vis eruit te tikken. Het gouden koppel van de dag was Jan van Setten en Frenk Elings die de overwinning én een finaleticket voor zich opeisten.

                       


Jan van Setten viste zich met zijn vismaat Frenk Elings naar de dagoverwinning en finaleticket

Zij vingen maar liefst 11 vissen en wisten “onze” Luc Coppens met vismaat Schepper met 2 vissen voor te blijven. Total Fishing feliciteert hen hierbij dan ook van harte en bedankt ze hierbij tevens voor de aanvullende foto’s bij dit artikel. Derde werd het koppel Toenbreker-Toenbreker met 8 maatse vissen. Spannend is altijd weer de vraag wat de lengte de grootste vis zal zijn die op zo’n dag wordt gevangen. Er werd ook deze keer een mooie serie vissen bovenwater gehaald én geschept. Want dat bleek bij veel teams het euvel van de dag te zijn. Het verspelen van niet goed gehaakte vis. Normaal is dat al niet zo leuk maar tijdens een wedstrijd verschillende vissen weer in de diepte zien verdwijnen, die net voor de boot lossen, is deprimerend. Maar daarin zitten nu net de verschillen tussen winnen en niet winnen.

                       


Wouterson (r) ving een baars van 48,5 cm. En dat is groot…

De grootste snoekbaars werd uiteindelijk gevangen door J. van Zwietering met een lengte van 88 cm precies. Tweede werd B. Vis met eentje van 76 cm en de derde prijs was voor R. Heyne met een snoekbaars van 67 cm. Het Haringvliet staat ook bekend om zijn grote baarzen en het was dan ook geen verrassing dat er hele grote vissen werden gevangen. Het koppel Verbeek-Wouterson pakte een supervis van maar liefst 48,5 cm. en iedere roofvisser weet dat dat echt grote vissen zijn die niet veel worden gevangen. Al met al was het weer een geslaagde dag, deze weedstrijd om het NKS. Henk Peeters zorgde op zijn welbekende manier voor een gezellige prijsuitreiking.

                       


De grootste snoekbaars was voor van Zwietering

Voor wat betreft de tussenstand om de felbegeerde Eaglecup wordt de lijst nog steeds aangevoerd door het koppel Lucas-Bruul. Dit was voorlopig de laatste wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd in deze competitie is op 12 januari op de Lithse Ham maar dan zitten we alweer in 2003. Voor een volledig overzicht van de laatste stand kunt u terecht op de NKS-site

 

 


ANDEREN LAZEN OOK