**KLAAR**                                 Jaarlijkse wintercompetitie georganiseerd

wedstrijdkalender
Jaarlijkse wintercompetitie georganiseerd door hengelsport Peter Koopman, Bennebroek



Veel visser houden het in de wintermaanden voor gezien. Ze zoeken hun heil achter de kachel of maken hun materialen in orde voor het nieuwe seizoen. En toch zijn er nog heel wat vissers die het niet kunnen laten en gewoon door blijven vissen. Ondanks dat de wedstrijden afgelopen zijn, organiseert Hengelsport Peter Koopman elk jaar een inmiddels populaire wintercompetitie waar ruim zeventig koppels aan mee doen.

                       



Amsterdam-Rijn kanaal Dieren

Ieder jaar is de wintercompetitie een terugkerend ritueel . Gezien het aantal koppels dat mee doet, ruim 70, is de nood hoog. Lekker blijven vissen om de winter door te komen en om scherp te blijven voor het nieuwe seizoen. Velen vinden de visserij in de wintermaanden ook een extra uitdaging omdat de vis moeilijk te verschalken is. De vier vastgestelde data zijn: 14-01-01, 28-01-01, 11-02-01 en 25-02-01. Ondertussen zijn er twee wedstrijden gevist.


Feederen een must

De feedertechniek is volgens de meeste deelnemers de effectiefste methode. Feederhengels voorzien van uiterst gevoelige toppen zijn standaard. De afstand waar gemiddeld het beste resultaat geboekt wordt ligt op zo’n 20 a 25 meter uit de kant. De onderlijnen die gebruikt worden zijn aan de lange kant, ruim een meter is niks bijzonders. De haken die worden gebruikt zijn aan de kleine kant, nr. 18 of 20, met daarop witte maden. De visserij in het ARK in Dieren is niet gemakkelijk, de aanbeten zijn moeilijk te onderscheiden. Op elke afwijking wordt geslagen, afwijkingen herkennen de vissers die bekend zijn met het kanaal. Doordat het water continu in beweging is door scheepvaart, trek en wind mag men de top niet uit het oog verliezen. Even een peukie draaien is er niet bij, als je dit wel doet keert de top terug, missers zijn het gevolg. Rokers weten het wel…


Uitslagen wedstrijd 1 - 2

De eerste wedstrijd werd ruim gewonnen door het koppel Hoope - Schimmel. De beide heren wisten de nrs. 2 ruim voor te blijven met 11.2 kg (ruim elf kg). Brasem met een gewicht tussen de 700 en 1000 gram zijn de vissen waar men het van moet hebben.

De tweede wedstrijd werd gewonnen door het Shimano koppel Logjes - Verdonk. Dit koningskoppel wist ruim 12 kg aan wal te brengen. Opnieuw waren het allemaal brasems.

Na 25-02-01 zal Total Fishing de overige twee wedstrijden vastleggen en bekend maken welk koppel met vlag en wimpel de winter door is gekomen.
 

ANDEREN LAZEN OOK