**KLAAR**            IJSSELCUP               2006

IJSSELCUP 2006

In het vorige nummer van Witvis Totaal heeft u een verslag kunnen lezen van de winnaars van de IJsselcup 2005. Er is over het algemeen positief gereageerd over het initiatief om een persoon per koppel verplicht met de dobber te laten vissen.

Op een rivier als de IJssel zijn prima mogelijkheden om vooral met de vaste hengel te vissen. Toch hebben wij als organisatie zitten brainstormen of het misschien toch nog beter zou zijn om de hengelkeuze geheel vrij te geven. Dit mede ingegeven door het feit dat tijdens de eerste editie, vorig jaar, de waterstand van de IJssel uitermate laag was. Dit had tot gevolg dat veel vis, met name kolblei, zich terug trok in de stroming, buiten bereik van de vaste hengel.

Hierdoor kon het gebeuren, dat op sommige kribben, de man met de feederhengel volop vis zat te vangen en zijn vismaat met de vaste hengel er verloren bij zat. Vandaar de voor ons logische keuze om de hengelkeuze vrij te geven en zodoende nog grotere vangsten mogelijk te maken.

                       


De wedstrijd wordt dit jaar gehouden op zondag 1 oktober. Witvis Totaal heeft Shimano wederom bereid gevonden om net als vorig jaar een aantal schitterende prijzen beschikbaar te stellen. Ieder koppel krijgt weer de beschikking over een geheel kribvak waardoor de steknummers zeer ruim uit elkaar staan en iedereen de gelegenheid krijgt om een leuk visje te vangen. En om dat laatste doen we het per slot van rekening allemaal.

De laatste jaren is de maand oktober een uitstekende periode om op de IJssel te vissen. Er wordt rond die tijd veel kolblei gevangen, vissen van amper honderd gram tot soms wel tegen de kilo. Gewichten van dertig kilo of meer aan kolblei zijn tegen die tijd zeker mogelijk. Zorg dus dat je voldoende voer en zeker aas bij je hebt om een school hongerige “kollen” aan de praat te houden.

Er zal gevist gaan worden in drie sectoren van ieder 14 koppels. De sector Wilp van vorig jaar komt te vervallen. In de plaats hiervoor wordt de A-sector bij Deventer uitgebreid met een aantal plaatsen links van de oude brug. De kenners weten wel dat dit in de regel goede stekken zijn, een verbetering dus volgens ons. De tweede sector sluit aan op de eerste en de derde wordt wederom uitgezet bij Voorst.

Afgelopen jaar was de belangstelling enorm en hebben we helaas veel mensen teleur moeten stellen doordat zij zich te laat wilden opgeven. Om iedereen een gelijke kans te geven kun je je pas vanaf 1 juni opgeven bij Henk van Til van TWISTER hengelsport in Zutphen. En ja helaas….vol is vol!

DATUM: zondag 1 oktober ORGANISATIE: WITVIS TOTAAL, TWISTER HENGELSPORT, HSV VOORST ism SHIMANO MAXIMAAL: 42 koppels in drie sectoren van 14 INSCHRIJFGELD: 30 euro LOTING: CAFE DE KROON TE WILP van 6.30 – 7.00 uur (bij de kerk) TIJDSTIP WEDSTRIJD: 09.OO – 14.OO UUR BELANGRIJK: Inschrijven bij TWISTER HENGELSPORT tel 0575-516640  


ANDEREN LAZEN OOK