**KLAAR**                          Geslaagde               NKS wedstrijd

Geslaagde NKS wedstrijd

Opnieuw prachtig weer en uitstekende vangsten tijdens een wedstrijd in het kader van de NKS range. Dit keer was het Joppe hét strijdperk voor de deelnemers, die met 47 boten 269 maatse snoekbaarzen wisten te vangen. Er begint zich langzaam maar zeker een vage toptien af te tekenen, waaruit de winnaar voor de Mercury-Eaglecup zal moeten komen.

                       


De deelnemers konden genieten van een prachtig decor tijdens de wedstrijd

Degene die deze cup weet te winnen is over een heel seizoen gezien de beste van de diverse NKS teams. Er zijn nog verschillende kandidaten in de race voor de eindoverwinning en iedere wedstrijd wordt het spannender. Het leek alsof deze wedstrijd veel eerder begon als de andere, omdat het pas laat licht begint te worden. Daardoor konden de deelnemers genieten van een prachtige zonopkomst. Een prettige bijkomstigheid op zo’n wedstrijddag. Direct na het startschot werden de hotspots bezocht en de verschillende technieken in gang gezet. Iedere keer is het weer de grote vraag welke techniek het beste werkt en natuurlijk de vraag; kunst- of natuurlijk aas? Het blijkt telkens weer dat het uitermate belangrijk is te kunnen switchen tussen beide aassoorten. Soms is het alles kunstaas wat de klok slaat en soms net andersom.

                       


Enkele deelnemers wachten geduldig totdat iedereen klaar is met traileren

Deze keer ging het uitstekend met beide aasjes maar de grote vissen werden voornamelijk met natuurlijk aas gevangen. Wat heet! Het koppel Lucas-Bruul beheersen als geen ander het vissen met dode aasvisjes en gaven, zonder de andere deelnemers tekort te willen doen, vandaag visles. Niet normaal zoals zij de dikke vissen wisten te verleiden. Zij vingen niet de meeste vissen, maar scoorden wel de meeste punten met hun 10 prachtvissen. Cor Lucas pakte de grootste snoekbaars (79,6 cm) van de dag, terwijl zijn maat Willem Bruul de 2e grootste snoekbaars (75,7 cm) pakte. De prijs van de grootste baars werd ook een prooi voor hen en het leek er even verdacht veel op dat ze ook nog eens de grootste snoek wisten te landen met een lengte van 96,5 cm! Gelukkig voor de wedstrijd werd die titel vandaag opgeeist door H. van Duyvenbode met een vis die maar net 2,5 cm groter was. Kortom Lucas-Bruul waren deze dag oppermachtig! Visten de andere koppels dan zo slecht? Nee zeer zeker niet want de nummers 2 ( J. van Helvert/P.Duyvelshoff) en 3 (L. Coppens/C. Schepper) pakten ieder maar liefst 13 vissen en dat zijn tijdens een wedstrijd toch ook respectabele aantallen! Maar vaak zien we toch op een bepaalde wedstrijddag dat er altijd wel een koppel de visdag van hun leven heeft.

                       


De wedstrijd werd zoals eerder vermeld opnieuw onder zeer gunstige condities vervist. Alsof de fam. Goedvolk daar een of ander patent op heeft. Dankzij het gebruik van 3 verschillende hellingen ging het traileren erg vlot en kon er op tijd gestart worden. De controle tijdens deze door Shimano gesponsorde wedstrijd was ook weer perfect ondanks de voor hen ook niet zo leuke taak een koppel te diskwalificeren wegens het gebruik van levend aas. Onbegrijpelijk dat sommige deelnemers dit blijven proberen. Je kan het toch wel een ongelofelijke afgang noemen als je zo door de zijdeur moet vertrekken. Hulde daarvoor aan de controleurs die er erg scherp op toezien dat dit zo min mogelijk voor komt en zo hoort het ook. Slappe controles geeft alleen maar uitwassen en achterklap.

                       


Het “napraten” en de prijsuitreiking vond dit keer plaats in brasserie Het Vennemeer wat voor een dergelijk evenement uitstekend geschikt is. Veel deelnemers klaagden erover hoeveel loslaters ze tijdens de wedstrijd hadden gehad. Erg veel vissen werden op die manier verspeeld. Normaal is dat al niet leuk maar tijdens een NKS wedstrijd sloopt het je zenuwen. Mede dankzij de charmante presentatie van Natascha Goedvolk kwam iedereen weer snel tot rust en konden zij de nummers 1 2 en 3 van deze wedstrijd een welverdiend applaus bezorgen. Opnieuw een geslaagde NKS wedstrijd!Voor de stand van zaken m.b.t de Mercury-Eaglecup kunt u meer informatie vinden op www.nksnoekbaars.nl

 


ANDEREN LAZEN OOK