**KLAAR** Fraaie vangsten tijdens “Harderwijker Open” wedstrijdkalender

Fraaie vangsten tijdens “Harderwijker Open” wedstrijdkalender

door Dik Enklaar

Harderwijk – Michel Troost uit Harderwijk en Bud Huis in ‘t Veld uit Raalte zijn zaterdag jl. de winnaars geworden van de 9e Harderwijker Open. Een nationale hengelsportklassieker die jaarlijks voor de jeugd wordt georganiseerd door hengelsportvereniging De Snoek.

                       


Bert van de Bosch onthaakt secuur zoals hij dat bij HSV De Snoek heeft geleerd!

Uit heel Nederland waren ze gekomen; Raalte, Houten en Waalwijk maar ook uit Rijswijk en Maasbree en uiteraard uit Harderwijk en Hierden. Langs de oevers van het Veluwemeer gingen de jonge sportvissers, verdeeld in twee leeftijdsgroepen, de onderlinge en sportieve strijd aan die drie uur zou duren. Het weer was fantastisch en de wind stond precies goed en veroorzaakte een lichte kabbel naar de oever toe. Bij elkaar werd maar liefst ruim 84 kilo aan voorn en brasem gevangen, die na de wedstrijd weer zijn losgelaten in het Veluwemeer.

Enthousiast begonnen de jongelui aan hun voorbereidingen. Bud Huis in ‘t Veld, bij de deelnemers tot 14 jaar, koos voor het vissen op een afstand van ongeveer dertig meter met een medium feederhengel. Het duurde niet lang voordat de eerste vis zich door hem liet verschalken. Bud ving al gauw hierna nog enkele grote brasems die later voldoende bleken voor de winst in zijn leeftijdsgroep.

                       


Albert Jan Wouters is wat trots op zijn eerste brasem.

Michel Troost paste bij de oudere jeugd de klassieke techniek toe met een vaste hengel en dobber op ongeveer tien meter uit de oever. Michel kent het water en wist de vis al binnen 10 minuten tot aanbijten te verleiden. De concurrentie was best pittig want er deden een aantal jeugdvissers mee die zich hebben geplaatst voor het aanstaand Nederlands Kampioenschap jeugdvissen op 7 september. Michel kon er niet mee zitten, door geconcentreerd te blijven vissen wist hij de hoofdprijs te winnen.

Wilfred van de Brink uit Harderwijk, een van de deelnemers aan het aanstaande Nederlands Kampioenschap, wist een kanjer van een brasem van maar liefst 56 cm te vangen en won daarmee de ereprijs voor de grootst gevangen vis.

                       


Trotse winnaars van de 9e Harderwijker Open voor de jeugd.

Winnaars
In de B categorie Pupillen ( 8 t/m 13 jaar)

1e- Bud Huis in ’t Veld uit Raalte ….10.780 gram.
2e- Jurry Tibben uit Raalte………… 10.110 gram.
3e- Erik Klop uit Waalwijk ………….5.310 gram.
4e-Wilfred v.d. Brink uit Harderwijk ..4.020 gram
5e-Wouter Kempen uit Maasbree…… 3.890 gram.

In de A categorie Junioren (14 t/m 17 jaar)
1e-Michel Troost uit Harderwijk…… 18.950 gram.
2e-Richard de Ruiter uit Harderwijk… 6.740 gram.
3e- Corne Klop uit Waalwijk……….. 6.280 gram.
4e- Juul Chaigneau uit Houten……… 3.330 gram
5e-GertJan Haklander uit Hierden…... 2.990 gram

Als hoofdsponsors, en met veel oog voor het jeugdvissen, hebben Dierenland Berben Hengelsport uit Harderwijk en Raven Fishing & Outdoor uit Lelystad zich ingezet. Veel jeugdvissers hebben zich voorgenomen om op 16 augustus 2003 wéér mee te doen aan de 10e editie van de Harderwijker Open. Die wedstrijd voor de jeugd zal als lustrumwedstrijd iets speciaals worden, waarbij de organisatie, die opnieuw perfect werk afleverde, onder andere van plan is om een Open Klasse voor 18 tot 28 jarigen in te stellen.

 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK