**KLAAR**              Flymeeting 2005

 

Flymeeting 2005

Tekst: Mark Cox
Fotografie: Han van den Eertwegh

Afgelopen weekend heeft Vlieg Vis Club Venlo voor de 11e maal haar Flymeeting gehouden op de prachtige locatie van forellenkwekerij “ Keyzersberg “ te Blitterswijk.

Het was wederom een mooie happening, beide dagen was de organisatie gezegend met prachtig weer. Dit zorgde ervoor dat alle buitendemonstraties optimaal gepresenteerd konden worden. Zo waren er onder andere werp demo’s van grote coryfeeën uit de vliegviswereld te weten: Günther Feuerstein, Sepp Fuchs, Jupp Verstraten en niet te vergeten Had Verheijen.

                       


“Jupp Verstraten demonstreert enkele worpen voor een belangstellend publiek“

Deze laatste had dan ook een wereld première in petto voor deze Flymeeting, het zogenaamde Flyballet. Dit bestond uit een 9 tal vliegvis cracks die op klanken van zeer mooie muziek een prachtige synchrone voorstelling gaven van allerhande werptechnieken, werkelijk een lust voor het oog.

Uit Italië waren een achttal zogenaamde TLT werpers overgekomen, mannen die met een 6-hengel in combinatie met een 3 lijn met zeer veel gemak de prachtigste worpen uit de hoge hoed toverden.

                       


“Flyballet: synchroon werpen op muziek“

Voor een natje en een droogje had de organisatie van de Keyzersberg gezorgd, en deze konden dan ook tegen zeer schappelijke prijzen worden verkregen in de in aanbouw zijnde molen.

Uiteraard kwamen ook de bezoekers voor de beurs in een tweetal grote tenten volledig aan hun trekken. Standhouders als Marc Petit Jean, Stenzel Flyfishing, Eurotackle Venlo, Jan Siman uit Tsjechië en Hengelsport Arnhem hadden weer ruim voldoende materiaal voorhanden voor de vliegvissers.

                       


“Kunst heeft ook zijn intrede gedaan in de vliegviswereld“

Ook de kunstenaars onder de vliegvissers waren vertegenwoordigd, Thomas Kubitz en Bernard Dodier lieten op deze beurs hun prachtige geschilderde creaties aan het publiek zien.

Ook de vliegbinders waren zeer goed vertegenwoordigd; mannen als Rudy van Duynhoven, Uwe Kaptein, Limpe Iven, Jan Reiniers, Piet Weeda, en Gerd-Peter Wiedizt bonden de meest prachtige creaties. Ook aan de jeugd was gedacht. Zo konden de kinderen gratis aan de zogenaamde kinderbindtafel plaatsnemen om onder leiding van een van de leden van VVC Venlo een eigen vlieg te binden, en het mag gezegd worden: het animo was groot.

                       


“Limburgse gezelligheid aan de bar“

Als klap op de vuurpijl was er een heus theater gebouwd. Hier namen één voor één alle grote binders plaats om hun creaties en public te tonen. Dit alles werd opgenomen door 4 digitale camera’s en weergegeven op een groot projectiescherm door middel van een beamer. Men kon dus letterlijk en figuurlijk op de vingers kijken van al deze grootmeesters. Van alle binders en hun creaties wordt een complete DVD samengesteld welke te bestellen is op de site van VVC Venlo; www.vvcvenlo.org.

Al met al een druk weekend dus voor de bezoekers, maar vooral ook voor de organisatie. Het clubje van VVC Venlo bestaat slechts uit 28 personen en het mag gezegd worden dat deze heren het organisatorisch wederom uitstekend voor elkaar hadden.

                       


“Geconcentreerd werden de mooiste creaties gebonden…“

Helaas zullen we weer twee jaren moeten wachten op een volgende Flymeeting, maar het najaar van 2007 staat hier alweer voor gereserveerd in ieder geval.