**KLAAR**              Finale   2005       NKS onder schitterende omstandigheden vervist

Finale NKS onder schitterende omstandigheden vervist!

Zondag 18 september werd de grote Finale van het NKS vervist. Hoewel bijna oktober werd het tocht een prachtige zomerse dag met milde temperaturen en een rustig kabbeltje op het water. Ook de locatie, het Rhederlaag, was perfect en had alles om de eindstrijd in gelijkwaardige omstandigheden te laten verlopen.

Aan de finale werd door circa 49 boten deelgenomen die samen 79 maatse vissen wisten te vangen en dat betekende heel hard werken voor minder dan 1 maatse vis per deelnemer.

                       


“Schitterende sfeerfoto van net voor de start van de wedstrijd“

Om 08.45 uur werd door middel van een luid signaal de start van de wedstrijd aangekondigd. Prachtig om te zien hoe in de lichte, frisse ochtendnevel de wachtende boten met bemanning tot leven kwamen, om deze dag met elkaar een sportieve strijd aan te gaan. Ieder koppel zocht zijn eigen plekje waarvan ze dachten dat “ze”daar moesten zitten en de keuze van de stek bleek allesbepalend. Zo ook bij Jan Norel en Bas Peper die een mooi taludje hadden gevonden waar zij hun shads te water lieten en ze zaten midden in een actieve groep snoekbaarzen die wel aan een goede uitslag mee wilden werken. Jan en Bas vingen in het eerste uur maar liefst 5 maatse vissen achter elkaar en gingen daarmee direct aan kop. Later zou blijken dat die eerste klap die ze uitdeelden gelijk beslissend was want niemand kon hun eerste plaats gedurende deze dag meer bedreigen en ze wonnen daarmee overtuigend deze finale. Tweede beste koppel van de dag werd Coppens-Braber en derde Blom-Overeem.

De prijsuitreiking vond plaats in restaurant De Veerstal waar Ronald Raggers voor alle winnaars een passend woord wist uit te spreken. Ook kon het winnende koppel Norel-Peper een prachtige Alumacraft in ontvangst nemen als terechte winnaars van deze mooie finale van tickethouders.

                       


Daarna werd bekend gemaakt wie over het afgelopen NKS-seizoen de Eagle-Evin/Minnkotacup gewonnen hadden, hetgeen betekent dat je over een heel seizoen van 8 wedstrijden de meeste punten bij elkaar weet te vissen. De beste snoekbaarsvissers over het hele NKS-seizoen gemeten dus! Van die acht wedstrijden mag je de 2 slechtste wedstrijden laten vallen en degene die dan de meeste punten bij elkaar weet te sprokkelen is winnaar. Voor het 2e achtereenvolgende jaar werd deze prestigieuze titel gewonnen door het koppel Helvert-Duyvelshof, voorwaar een geweldige prestatie! Niet alleen de winnaars verdienen een pluim maar ook zeker de hele top 5 van deze competitie leverden een heel knappe prestatie en werden dan ook door de sponsors Eagle en Evin/Minnkota behoorlijk in de watten gelegd.
Namens Total Fishing van harte gefeliciteerd!
Hieronder ziet u de top 5 van deze zware competitie.

                       


                       


“Blom-Overeem, altijd goed voor een topklassering, wonnen prachtige prijzen waaronder een pegatrailer“

                       


                       


                       


“Ooms-Stegeman leverden ook een puike prestatie en vingen ook de grootste snoekbaars over alle wedstrijden van 99,8 cm!“

Meer informatie kunt u ook vinden op. www.nksnoekbaars.nl


 

ANDEREN LAZEN OOK