**KLAAR**              Een               nieuw begin!

Een nieuw begin!

Nieuwe bestuursleden, nieuw logo, nieuw fraaie opmaak vangstregistratie- en wedstrijdkaarten, nieuwe finale tickets, kortom een half jaar “overwegen” heeft toch nieuw elan gebracht. Voor ontwerp en drukken een nieuwe extra sponsor ( Tumult/ Beter Drukwerk)en Pure Fishing en Lowrance met mooie prijzen. Ook werd gekozen voor “ander” water, waar de vis niet diep weg kon en in dit geval werd dat de good old IJssel bij Kampen

                       


Het was fantastisch visweer, met een mooie kabbel, zon, en niet te veel stroom. Daarbij de eerste dag van het nieuwe seizoen zou je (erg) veel vis verwachten maar dat liep toch wel even anders.
De 49 boten, wisten slechts 56 maatse vissen te landen en ter controle aan te bieden Taai volhouden dus. Toch bleef 40% van de boten zonder maatse vis en dat is heel veel. En bijzonder was dat er in tegenstelling tot andere jaren relatief weinig kleine vis werd gevangen. Dus gezien de omstandigheden een wedstrijd voor de meest creatieve vissers en doorzetters.

                       


Er werden in verhouding wel veel mooie vissen gevangen. De winnaar (Kees Timmer, aardige vent en penningmeester Nks), ving met shadje een prachtvis van 94,2 cm! Kees ziet er ernstiger uit dan hij is. Zaten kletsend in de boot, “zou aardig zijn als we eens mooie dreun kregen…en jawel hoor….. bam, en daar was hij… out of the blue”). En zo werden alle vissen gevangen. Veel kilometers maken, nergens echt een topstek…..je moest gewoon veel zoeken en plotseling ving je er een. Ook geen bepaald tijdstip etc. Ze waren gewoon niet los. Eerste acht vissen nog boven 70 cm. Niet slecht dus in grootte.

                       


Er werd vooral met kunstaas gevangen (op de bijhengel en het visje kreeg je bijvoorbeeld bijna geen beet). Grote shads vingen beter dan kleintjes.

Prijsuitreiking bij leuke locatie aan Ganzendiep ..Seveningen. Verliep goed en diciplinair. Ook de wedstrijdcontrole verliep erg goed. Leuke bijvangst door Marcel Asbroek. Hij ving een mooie meerval van 80,6 cm.

Eerste boot ving 5 vissen.

1e boot F.Braaksma en R. Heida.
2e boot Jan en Jaap Uithol met 4 vissen.
3e boot Kees Timmer en Krijnen met 2 vissen , en de grootste erbij.

                       


Grootste vis

1e Kees Timmer 94,2 cm
2e R. Poelwijk 78 cm
3e Jan van Zwietering 74,3 cm

                       


Volgende wedstrijd op 19 juni op de Lek…. nieuw water, nieuwe kansen ook voor nieuwe deelnemers!
In september is de NKS jeugdvisdag te Maurik in combinatie met Fair for lure en fly.
In september ook de finale….. ergens. Total Fishing feliciteert de NKS organisatie met hun “vernieuwde” start! Verfrissend en professioneler.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK