**KLAAR**                Een                   kijkje in de (zeebaars) viskoffer van

Een kijkje in de (zeebaars) viskoffer van Klaas Kleermaker.

Klaas is een fanatiek zeebaarsvisser en vist vooral vanaf de kust in Nederland. Hij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan tijdens zijn urenlange sessies onder de meest moeilijke omstandigheden. Hij geeft met veel plezier de lezers van Total Fishing een kijkje in zijn viskoffer en toont zijn meest favoriete en succesvolle zeebaars-kunstaas.

                       


 

Abu Toby gewicht: 40 gram
Abu Seatrout gewicht: 24 gram
Abu Toby flash gewicht: 20 gram

Techniek: Afhankelijk van de stroming en de wind gewicht kiezen. Schuin tegen de stroming inwerpen en voor je langs laten driften. Hoog beginnen en afhankelijk van de aanbeten steeds iets dieper vissen waarbij de kans op vastzitten toeneemt.

                       Eigenbouw bucktail
Loodkoppen van 28 gram met Eagle Claw titaniumhaak
Met gebonden bucktail en cormoran twister

Techniek: Eveneens schuin tegen de stroming inwerpen. Aan het einde van de drift schoksgewijs binnenvissen.

                       


Long Cast minow Rapala 11 cm
Yozuri S zinkend 10 cm.

Techniek: Af laten zinken naar gewenste diepte en daarna met wisselende snelheid binnen vissen.

                       


Eigen gegoten 28 grams loodkop met Gamakatsu round bend 5.0
en 10 cm. shads in verschillende kleuren.

Techniek: Inwerpen schuin tegen de stroom in. Af laten zinken tot gewenste diepte en daarna telkens optikken vanaf de bodem, af laten zinken en weer optikken enz. Laatste gedeelte de snelheid van binnenvissen verhogen i.v.m. kans op vastraken tussen de stenen.

Materiaal:Bovenstaand kunstaas wordt gevist met een eigenbouw zeebaarshengel van Cor van Spinhoven. Molen: Shimano Stella 4000. Draad: Antares dyneema 20 lbs. met
nylon voorslag van 45/00. Lengte voorslag 1 meter . Tonwartel monteren tussen dyneema en nylon. Kunstaas wordt rechtstreeks aan de nylon voorslag geknoopt.

                       


Zeebaars gevangen door een man die afgelopen week (3-10 juni) maar zo even wat worpen maakte op de Maasvlakte en deze prachtvis ving

Extra tip van Klaas: “Het zeebaarsvissen vanaf de kant is niet eenvoudig en vereist het nodige doorzettingsvermogen. Zit je echter op een bewezen stek en je geeft de moed niet te snel op zal je uiteindelijk beloond worden met de snoeiharde aanbeet van een fantastisch mooie vis die de zeebaars is. Mijn favoriete periode: de maanden september en oktober, alhoewel ze reeds vanaf eind mei redelijk goed te vangen zijn.