**KLAAR**                Aqua Store, watersport-megastore

Aqua Store, watersport-megastore


Door Johan Caneel

Sinds jaar en dag is Scheveningen een trekpleister voor mensen die even aan de zee willen ruiken. Enerzijds heeft Scheveningen natuurlijk de pier, de boulevard en het Kurhaus. Anderzijds is er de haven met haar vermaarde vlaggetjesdag. En de locatie waar talloze vissers aan boord stappen van de sportvisboten om hun geluk te beproeven in het zilte nat.

Vanaf april 2000 is deze haven een trekpleister rijker. Toen opende Aqua Store met een grandioos openingsfeest haar deuren. In het pand De Viermaster aan de tweede binnenhaven is ruim 3800 m² ingeruimd voor deze grandioze watersport-megastore. Het concept dat hier wordt getoond is uniek voor Europa. In Amerika is dit soort giganten inmiddels een vertrouwd beeld en maakt het publiek uitstapjes die dagvullend zijn, zoveel is er te zien. Zo groot is Aqua Store nu ook weer niet, maar er is wel zoveel te zien dat het voor een gezin geen probleem hoeft te zijn hier enige uren plezierig te vertoeven.


Eldorado voor sportvissers

Sinds Aqua Store haar deuren heeft geopend hebben talloze mensen de weg erheen gevonden. Niet alleen dagjesmensen en toeristen, maar ook de sportvissers. Naast watersport- en outdoorkleding, boten, motoren en accessoires, treft men er een grote afdeling hengelsport aan. In de combinatie met de boten en kleding is het een eldorado voor sportvissers.

                       



Dat Aqua Store de hengelsport serieus neemt, blijkt wel uit de activiteiten die worden georganiseerd en gesponsord. Met name op het gebied van zeevissen en strandvissen is men erg actief, hetgeen natuurlijk niet verwonderlijk is, zo dicht aan de kust. Zo heeft Aqua Store een eigen boot- en strandvisteam. Deze teams staan respectievelijk onder leiding van Hans van Duyn en Frans Ras. Jaarlijks wordt er gestreden om de Aqua Store wisseltrofee waarbij Jan Bol de leiding op zich neemt.


Hengelsportreizen

Het liefst vier Nederlandse reisorganisaties bieden binnen de muren van Aqua Store gezamenlijk hun hengelsportreizen aan. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte kan de bezoeker zich uitgebreid laten voorlichten over de mogelijkheden. Het betreft het assortiment van Red Sea Fishing, Tropical Fly Fishing, De Vluchtende Visser en Scanpartner. Deze combinatie staat borg voor alle mogelijke hengelsportreizen die je maar kunt bedenken. Behalve uitgebreide documentatie en tot de verbeelding sprekende beelden, kan deskundig personeel u veelal uit eigen ervaring adviseren.

Reizen zonder materiaal lukt vanzelfsprekend niet en daarom treft u een ruim assortiment aan. Hiermee kan iedere reizende hengelsporter ruimschoots uit de voeten. Alle specialisaties zijn aanwezig. Naast de afdeling voor het zeevissen treffen we het vliegvissen aan. Daarnaast de afdelingen roofvis, witvissen en karper. In de zeer modern en chique aandoende inrichting is het materiaal overzichtelijk uitgestald. De prijsstelling staat in feite in schril contrast met de inrichting en is zeer concurrerend.

De bediening wordt verzorgd door ervaren vissers. Voor ieder specialisme zijn er een of meerdere aangetrokken. Hoewel u het niet met iedere opvatting eens hoeft te zijn, kunt u rekenen op een deskundig advies, gebaseerd op praktijkervaring.


Boten en motoren

In Europa is er tot nu toe geen zaak die echt vergelijkbaar is. Veelal zien we dat het accent nadrukkelijk bij ofwel de watersport of juist bij de hengelsport ligt. In Scheveningen zien we een evenwichtiger verhouding. Daar komt bij dat ook een makelaardij in zeil- en motorjachten is vertegenwoordigd. Maar ook voor nieuw te bouwen motor- en zeiljachten kan men er terecht. Deze zijn in de haven levensecht te bewonderen.

                       



Een ander onderdeel waarin Aqua Store zich van andere hengelsportzaken onderscheidt, is de werkplaats voor boten en motoren. Direct achter het gebouw De Viermaster bevindt zich deze ruime en moderne werkplaats. Dit betekent dat de hengelaars die bij de uitoefening van hun hobby gebruik maken van een boot, op een en hetzelfde adres terechtkunnen voor zowel het hengelsportmateriaal, -boeken, -tijdschriften en kleding, als voor de boot, motor, trailer, dieptemeter, elektromotor, enzovoort. Dit geldt zowel voor de zeevisser als voor de zoetwatervisser.


Met het gezin

Aqua Store is absoluut een aanrader voor het hele gezin. Een zaak waar een man met een gerust hart zijn hele gezin een dag mee naar toe kan nemen. Niet de verplichting om uitsluitend in het kielzog van onze sportvisser te winkelen, maar voor ieder wat wils. En mocht u toch uitgekeken zijn, dan is er in Scheveningen nog veel meer te zien, dat een dagje uit voor het hele gezin de moeite waard maakt.

Rond het gebouw De Viermaster en in de buurt van Aqua Store zijn veel gratis parkeermogelijkheden. U kunt evenwel ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor is de haven met de tram goed te bereiken.

Het adres is: Aqua Store, Dr. Lelykade 12 t/m 22 (2e haven Scheveningen) 2583 CM Den Haag. Tel: 070-3067130. Internet: www.aquastore.nl.
E-mail: webmaster@aguastore.nl



 

ANDEREN LAZEN OOK