**KLAAR**                          André van               Kesteren wint Selecti

André van Kesteren wint Selectie Kust-Noord.

Afgelopen zaterdag was de waddendijk bij Stroe wederom het toneel van de selectiewedstrijden voor het Nederlands kampioenschap kusthengelen. Bij mooi rustig weer met weinig wind uit het west tot noord westen wisten de deelnemers relatief weinig en vooral kleine vis te vangen.

                       


Twee maal André (met in het midden de winnaar) en Rob

De afgelopen milde winter heeft zo naar het laat veel jonge vis laten overleven en hierdoor werden bij deze selectie niet de echt grote botten gevangen die men doorgaans aan de dijk bij Stroe kan vangen. De gemiddelde maat van al de gevangen vis was slechts 16,5 centimeter. In de vakken D en E waren er beduidend minder vissen te verdelen als in de overige vakken.

André van Kesteren (vak A) wist zich wel raad met de omstandigheden en won de voorselectie met het vangen van 6 botjes met een totaal lengte van slechts 120 centimeter. Rob Blauwboer (Vak B) uit het Shimano team wist met 5 vissen en 96 centimeter 2e te worden terwijl André Piters (Vak C) van het Shimano-VMC team eveneens met 5 visjes de 3e plaats wist te veroveren. André Piters wist met deze eerste plaats in het vak zijn prestatie van de afgelopen vijf voorgaande selecties te evenaren door voor de vijfde keer eerste in zijn vak te worden. Zij werden gevolgd door de vakwinnaars van de vakken E en D, respectievelijk Paul Verhagen en de alom bekende Nico Tessel.

Bij de strijd om de eerste plaatsen bij de korpsen ging het vooral om de uitslag van de vissers in de vakken waar men met minder vis genoegen moest nemen. Dit waren slechts 2 korpsen. De slag gewonnen door het 1e korps van Sportvis Club Texel uit Den Burg met slechts 15 klassements punten. Zij werden gevolgd door het vijfde korps van de Snoek uit Hippolytushoef dat tevens allemaal vis ving. Terwijl het eerste korps van de sportvisser uit Noordwijk derde werd, echter dit was ook het eerste korps met de gehate nul.

                       


Geplaatsten kunnen zich meten met de overig in Nederland geplaatsten voor het NK. Dit is wederom in het noorden en wel op Zaterdag 30 oktober.

Uitslag individuelen:
1: André van KesterenH.S.V. Renswoude
2: Rob BlaauboerHSV de Snoek (Shimano Team)
3: André Piters O.K.O. Oosterwolde (Shimano-VMC team)
4: Paul VerhagenSportvisclub Texel
5: Nico Tessel Sportvisclub Texel

Uitslag- en geplaatste korpsen:
1: 15 punten, 277 cm, Korps 1, Sportvisclub Texel (Federatie NWN-Noord)
2: 31 punten, 209 cm, Korps 5, De Snoek Hippolytushoef (Federatie NWN-Noord)
3: 43 punten, 160 cm Korps 1, De Sportvisser Noordwijk (Federatie NWN-Zuid)
4: 45 punten, 189 cm, Korps 1, O.K.O. Oosterwolde (Shimano-VMC)(Federatie Oost Nederland)
5: 45 punten, 155 cmKorps 3, De Sportvisser Noordwijk (Federatie NWN-Zuid)
6: 45 punten, 155 cmKorps 2, De Snoek Hippolytushoef (Federatie NWN-Noord)

 

 


ANDEREN LAZEN OOK