image description

Kayak Jagers 59 Hobie OutbackĀ  2017 (1)

Kayak Jagers 59  

Hobie Outback  2017 (1)  Camo edition met MirageDrive 180   

Door Daniel van der Post

Onlangs heeft deze auteur zijn inmiddels alweer 5de Hobie Outback kayak aangeschaft. 

Dit keer middels een samenwerking met mijn al weer vele jaren zeer gewaardeerde Hobie kayak dealer Johan van Kooten van het alom bekende Hobie Cat Holland. Deze keer is de keuze gevallen op een Hobie Outback kayak Camo edition met de verbeterde 180 MirageDrive aandrijving. Een serie van drie afleveringen over het riggen van mijn nieuwe werkpaard. 

Ja je hebt het goed gelezen alweer mijn 5de Hobie Outback kayak! Zou je dan niet een keer een ander model uit de Hobie reeks willen hebben zal je misschien denken?


Mijn nieuwe Hobie Outback kayak!

Waarom weer een Hobie Outback kayak? Het is eigenlijk heel simpel waarom de keuze telkens toch weer op de Hobie Outback kayak valt. Het is het werkpaard in de Hobie familie, en voor mij de perfecte combinatie van ruimte, stabiliteit, vervoer & gebruiksgemak.

Aangezien ik meer dan 100 trips per jaar doet in werkelijk alle weersomstandigheden op voornamelijk groot water, heb ik een kayak nodig die hier het beste mee omgaat en dat is voor mij zonder enige twijfel de Hobie Outback.

De Outback heeft de beste combinatie van eigenschappen als het gaat om reageren op je stuurbeweging en windgevoeligheid. Zeker bij een flinke bries (4Bft en meer) op open water zijn dit de meest cruciale eigenschappen om scherp te kunnen blijven vissen. Daarnaast biedt de Hobie Outback mij voldoende opslagcapaciteit en je kunt er prima staand vanuit vissen. 

Hij is qua gewicht nog net goed te hanteren bij vervoer en (lastige) te water latingen. Vaak laat ik mijn kayak te water op de wat moeilijkere toegankelijke locaties.(strand/dijk etc). Wat tevens een groot pluspunt is van het vissen vanuit een (Hobie Outback) kayak, je bent niet aan een trailerhelling gebonden.


Hobie Outback kayak 2017 Camo edition.

Vernieuwde 180 Mirage aandrijving
Een groot pluspunt en sinds 2017 nieuw op de Hobie kayaks is de MirageDrive 180. Oftewel er zit tegenwoordig een achteruit op de kayak en dat maakt het vissen soms een stuk eenvoudiger.

Het is een compleet nieuw ontwikkelde MirageDrive (aandrijving van de kayak) met daarop dus een achteruit. Op mijn kayak zit nu de tweede generatie van deze innovatieve MirageDrive 180, de V2, waarvan de duurzaamheid en het schakelmechanisme verder zijn doorontwikkeld en naar een hoger niveau zijn getild. Het schakelen tussen voor en achteruit gaat nu nog soepeler (en stiller) en de betrouwbaarheid is toegenomen.

Misschien een leuk detail wanneer men een Hobie Outback kayak aanschaft: in de Camo edition (Camo staat voor Camouflagekleur) zitten er standaard naast een groter roer al de zo genoemde turbofins op. Terwijl bij een andere kleur deze turbovinnen en het grotere roer er nog los bij gekocht dienen te worden (als men dat zou willen natuurlijk).

Dat verklaart het kleine prijsverschil van de Hobie Outback kayak in Camo uitvoering en de overige kleuren.


Het schakel mechanisme met de bijbehorende bedienings- hendels


MirageDrive 180 V2, simpeler en beter!    


Hobie MirageDrive 180 V2, dit gedeelte is gewijzigd ten opzichte van het oorspronkelijke model. 

In de volgende aflevering: electronica en hengelsteunen. 

Wilt U meer over de Hobie kayaks of heeft U een vraag over bijvoorbeeld het riggen van de kayak dan kunt U altijd een mailtje sturen naar info@danielsfishingexperience.com of een kijkje nemen op mijn website: Daniels Fishing Experience of je kunt natuurlijk ook mijn kayak dealer Johan van Kooten contacten.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Nog zo’n 5 weken….
Willem Moorman -
image description
Schud ze wakker: IRIS THRILLSEEKER XL
Willem Moorman -