Kayak Jagers 32 Hunting down the Volkerak Queen (3)

Kayak jagers 32

Hunting down the Volkerak Queen (3):

Door Daniel van der Post

Houdt het dan nooit op? Het is misschien wel de grootste frustratie op dit moment van elke liefhebber die graag op het ruime sop vertoeft. De alsmaar doorwaaiende wind, want daar hebben we het dan over.

Deze heeft er klaarblijkelijk zijn hobby van gemaakt om als het weekend aanbreekt net effe een tandje bij te zetten.

     

Zes Beaufort lijkt daarbij de nieuwe standaard te zijn, maar het weerhoudt me er niet van om er op uit te trekken want: waar een wil is, is een weg… of beter gezegd een ‘hobbelig Volkerak zeetje’.

Het laatste weekend van november is deze jongen er dan ook een dagje op uitgetrokken gewapend met een…klein anker.


Al waait het nog zo hard…een zonsopkomst blijft altijd mooi.

Het idee was en zo is het ook uitgevoerd om deze keer toch naar de laatste plantenresten te zoeken en daar de boel eens goed uit te werpen.

Dit was alleen mogelijk met behulp van het anker. Zonder dit hulpmiddel liep de driftsnelheid op tot vier a vijf kilometer per uur en vloog ik met een rotgang over de stekken heen.

Met het anker dat de kajak op zijn plaats houdt, kan de boel zeer nauwkeurig worden uitgegooid. Het leverde uiteindelijk vele golven én spray op, die over de kajak heen klapten (het kan er tegen maar nat word je..) en één snoek van tegen de 75 á 80 centimeter die een zeer traag geviste swimbait van Savage gear (19 centimeter swim and jerk) niet kon weerstaan.


Dé vangst van de dag.

Na een aantal uren met diverse aasjes op deze wijze gevist te hebben wordt de terugtocht aangevangen, waarbij de zuidwest zes er voor zorgde dat het best even duurde voordat de vellige haven in zicht kwam ...pffft.

Het half uur wat in de ochtend nodig was om de stek te bereiken duurde begin van de middag twee uur, maar het was het weer waard en toch lekker een paar uurtjes gevist.

Een week later….

Wederom een windkracht zes en ditmaal ga ik in een aangrenzend water er in om van daaruit wat  stekken in de luwte te bevissen en eventueel het Volkerak zelf.

Na een uurtje te hebben gevist waarbij er al wel wat aasvisconcentraties te zien zijn maar niet in grote hoeveelheden besluit ik om het Volkerak op te gaan.

 

Door de vele regen van de laatste tijd staat er in het kanaaltje wat op het Volkerak uitkomt een beetje stroming en hierdoor ontstaan er mooie plekken waar een rover mooi kan liggen te wachten totdat er een hapje voorbij komt.

Dit hapje in de vorm van een 20 centimeter lange Creeper komt voorbij en precies op de plek waarvan ik denk "Hier kan best wat liggen" klapt er een vis op.

Geen snoek maar een fraaie snoekbaars (70+) blijkt de dader. Echter, schiet deze jammerlijk los op het moment dat ze naast de kajak ligt.

Eenmaal op het Volkerak aangekomen blaast de zuidwester stevig door maar kan er weldegelijk kort onder de kant goed gevist worden.

Ditmaal laat ik het anker voor wat het is daar de wind dusdanig hard doorwaait dat werpend vissen een beetje lastig is. Zodoende wordt er nu slepend gevist.

Na een uur klapt er met volle overgave een mooie snoek op de Creeper, deze dame lag duidelijk in een hinderlaag te wachten op een langskomende prooi.

De sterke dame (98 centimeter) doet goed haar best om zich te ontdoen van het stuk rubber maar uiteindelijk mag ze toch even op poseren voor de foto.


De Creeper van @rtbaits deed het hem weer.

Sterke ‘Volkerak’ dame.

Na de dame veilig weer terug in haar habitat te hebben gezet wordt er verder gevist maar verdere actie blijft uit.

Wel worden er een paar stukken rubber verspeeld aan wat onderwaterobstakels welke er voorheen nooit lagen.

Geen idee wat er ligt maar het zorgt er wel voor dat het een enigszins kostbaar dagje wordt…Affijn, toch weer effe lekker uitgewaaid en als bonus nog een mooie snoek mogen landen. Ben benieuwd wat het volgende weekend gaat brengen….(zal wel iets met een zes zijn zeker.. wink )
    
Till the next adventure…….

Heeft U nog vragen of suggesties die betrekking hebben tot dit artikel of heeft U vragen over het kajakvissen in het algemeen dan kunt U die altijd stellen door een mailtje te sturen naar daniel@yakfishing.eu

Met vriendelijke groet van YakFishing member
Daniel van der Post.