John Leo wint Pike Challenge 2008, Rick Zevering 2e!

John Leo wint Pike Challenge 2008, Rick Zevering 2e!

Door: Lance Senior

Foto"s Ferdinand Heijerman

Op de laatste dag van de Pike Challenge was het superspannend omdat de verschillen tussen de kanshebbers op de hoofdprijs uitermate klein waren. De man aan de leiding na 2 visdagen was Ger Mc Keogh met ruim 25 kg, maar hij werd op de voet gevolgd door een aantal belagers.


Drukte bij het vertrekpunt

De gemiddelde vakantieganger zal ongetwijfeld blij geweest zijn met het schitterende weer: warm (20 graden), zonnig en windstil. Maar de snoekvissers onder de lezers zullen begrijpen dat de deelnemers aan de Pike Challenge heel wat minder te spreken waren over deze voor snoekvissen verre van ideale omstandigheden!


Winnaar John Leo met de cup en een foto van zijn nieuwe eigendom een Sylvan Sporttroller beschikbaar gesteld door de Eclipse group, Derg Marina

Toch werd er goed gevangen, hoewel Ger  Mc Keogh op de finaledag helemaal niets wist te vangen waardoor hij de koppositie verspeelde. Rick Zevering was na twee visdagen tweede in de rangorde en ving op de laatste dag maar liefst 9 snoeken voor een daggewicht van 10,5 kg kilo. Toch bleef hij op de tweede plek steken omdat de Ier John Leo op de laatste dag dankzij de vangst van 3 snoeken 6,9 kg aan zijn totaalgewicht toevoegde en de overwinning naar zich toe wist te trekken.


Vorig jaar eerste, nu tweede! Rick Zevering won daarmee een SeiwaGPS

 De definitieve  eindstand van de European Pike Challenge 2008 is:

 1 John Leo met een totaalgewicht van 28,1 kg.

2 Rick Zevering met een totaalgewicht van 26,0 kg

3 Ger Mc Keogh met een totaalgewicht van 25,7 kg.



Derdeplek: Ger McKeogh won een Seiwa Seahorseplotter

Hoewel de Ieren in de meerderheid waren, deden er ook weer de nodige buitenlanders mee uit diverse landen. De top 5 van de best presterende buitenlanders na 3 dagen vissen is als volgt:

 2e plaats     Rick Zevering, Nederland met 22 snoeken met een gewicht van 26 kg kilo

6e plaats     Mario Wald, Duitsland met 10 snoeken met een totaalgewicht van 14,4 kg

8e plaats     Jimmy Flynn, Engeland met 5 snoeken met een totaalgewicht van 13,1 kg

19e plaats   Eddie Bermingham, Engeland met 8 snoeken met een totaalgewicht van 8,6 kg

21e plaats   Herman Molenaar, Nederland met 2 snoeken met een totaalgewicht van 8,3 kg

 
Er waren ook diverse ludieke prijzen zoals de “secret weight” : degene die het dichtstbij een van tevoren door de organisatie vastgestteld geheim gewicht zat kreeg een prijs. Ook was er een prijs voor een Engelse visser die weliswaar slecht had gevangen, maar wel tijdens het toernooi zijn 79e verjaardag vierde! Er waren ook prijzen voor de beste jeugdvisser en de beste “lady angler”.


Het was weer supergezellig!

De prijsuitreiking vond plaats in de supergezellige pub “Brendan Graces”. Na afloop van de uitreiking barstte het feest los met het nodige bier en met live muziek. Volgend jaar zal de European Pike Challenge wederom in september worden gehouden op het prachtige Lough Derg.  


Met dank aan de sponsors!


ANDEREN LAZEN OOK