Hulp bij twijfelachtige vangstenā€¦

klik om naar de website te gaan

Hulp bij twijfelachtige vangsten…

Het zal zelfs voor een geroutineerd sportvisser niet meevallen alle zeevissoorten die voorkomen langs de Nederlandse kust meteen te herkennen. Dat is overigens bepaald geen schande, want het is schier onmogelijk 130 verschillende soorten uit je hoofd te kennen.

Menig echte zeevisser zal de algemene soorten op zijn duimpje herkennen, maar beslist in vertwijfeling raken wanneer een minder algemene of sporadische soort aan zijn haak hangt. Bij de vangst van een meer zeldzame soort zijn de levendige discussies aan of op het water dan ook niet van de lucht en pijnigt menig specialist zijn hersenen…

De auteur van de Veldgids Zeevissen, dr. Han Nijssen, mag worden gezien als één van de belangrijkste Nederlandse experts op het gebied van visherkenning. Nijssen is lange tijd werkzaam geweest als wetenschappelijk onderzoeker en beheerder van de vissencollectie aan de Universiteit van Amsterdam. 

Echter veel sportvissers zullen zijn naam kennen van de Nederlandse Commissie Record Zeevissen (NCRZ) waarvoor hij vele jaren actief was als adviseur. Deze veldgids is een originele Nederlandse bijdrage waarin de auteur de opgenomen zeevissoorten verantwoord acht na bestudering van vangsten in onze territoriale wateren vanaf 1946 tot 2000.  Het is een zeer gedetailleerd en overzichtelijk naslagwerk waarin op handige wijze, middels zogenaamde determineersleutels, alle voorkomende zeevissoorten van de Nederlandse kust op naam zijn te brengen.

Het bevat 185 gebonden pagina’s, omhuld door een harde kaft, voorzien van full colour fotografie en duidelijke illustraties. Hengelsporthuis.com heeft beslag weten te leggen op enkele exemplaren van het in principe al uitverkochte boekje. Doe er je voordeel mee en bestel snel een exemplaar, want met deze Veldgids Zeevissen in je viskist kun je met een zeldzame vangst een levendige discussie in je voordeel beslechten!

Het hierboven beschreven boekje kost slechts € 9,50 excl. verzend-/verpakkingskosten en is heel eenvoudig te bestellen via de webshop van:  www.hengelsporthuis.com

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -