Hobie Fishing European Championship 2014

Kayak jagers

Hobie Fishing European Championship 2014 

Door Daniel van der Post   

Het is bijna zover, het eerste officieuze Hobie Fishing European Championship of te wel het Europese kampioenschap kayakvissen staat voor de deur. Dit is opnieuw een teken aan de wand dat het vissen vanuit een kayak nog steeds in populariteit toeneemt en dat is niet voor niks!

Na de World Predator Classic en met het Wereldkampioenschap nog voor de boeg is dit Europese kampioenschap het derde echt grote kayakevent wat in Nederland plaatsvindt. Het vissen vanuit een kayak is dus hot.


Het derde grote Kayakwevenement dit jaar in Nederland.

Steeds meer vissers ontdekken de eindeloze mogelijkheden die de kayak biedt of het nou gaat om zoet of zout water met de kayak kan je alle kanten op.


Sfeerplaatje genomen tijdens een zoutwater sessie op bot.

Geen rompslomp van een trailer of het zoeken van een stalling voor je boot, nee, je zet hem gewoon in je schuur en als je wilt gaan vissen gooi (of leg..) je hem op het dak van de auto.

Je scheurt (of rijdt…) naar je gekozen stek waarbij je niet afhankelijk bent van een trailerhelling. Heerlijk genieten in alle stilte waardoor je de natuur en dus ook de vis echt zeer dicht kunt benaderen zonder deze vis te doen opschrikken…..maar we dwalen af….Het Europese kampioenschap kayak vissen vanuit een Hobie kayak, daar gaat het nu om!

Hett kampioenschap zal plaatsvinden van vijf tot en met zeven September nabij de Haringvlietbrug. Daar zullen om en de nabij 50 kayakvissers vanuit heel Europa met hun eigen Hobie kayak gaan strijden in een tweedaagse competitie om de heuse Europese titel.

In deze twee dagen gaat het erom dat je elke dag drie snoekbaarzen, twee baarzen en een snoek aanlevert doormiddel van een foto.


Fraaie snoekbaars.

Waarbij je de vis op een door de organisatie geleverde meetgoot legt daar een foto van neemt samen met je 'key tag' (is een kaartje met een uniek nummer voor elke visser) en deze foto later inlevert bij de organisatie.


Meetgoot plus de 'key tag'.

Aan het einde van dag twee zal dan duidelijk zijn wie er met de Europese titel vandoor gaat en met de prachtige hoofdprijs. Er is een flinke prijzenpot beschikbaar door de samenwerking met een paar zeer grote namen in de hengelsport industrie. Wat te denken van Shimano en Rapala, VMC hooks, Suffix, One Design dry suits en natuurlijk Hobie Kayaks zelf.

Er ligt dan ook een splinternieuwe kayak te wachten voor de winnaar en er zijn tickets beschikbaar voor de nummer 1 en 2 om aan het Wereldkampioenschap deel te nemen wat later dit jaar ook al in Nederland plaats vind.


Genieten van de natuur.

Mocht je nou eens zo een Hobie kayak van dichtbij willen bewonderen dan kan dat natuurlijk tijdens dit evenement. Kan je er niet bij zijn omdat je bijvoorbeeld op de Outdoor Fair in Maurik  bent, dan kan je altijd contact opnemen met Bram Hullekes van Viskayaks.nl die je graag meer vertelt en/of meeneemt voor een proefvaart om je te laten kennis maken met deze prachtige en unieke manier van vissen.

Kijk hier voor meer informatie over het Europese kampioenschap kayak vissen. Want oha, ik zou het bijna vergeten…Natuurlijk ben ik zelf één van de deelnemers en kijk er enorm naar uit om mijzelf te meten met de beste kayakvissers van Europa. Je kunt me volgen op mijn blog. Er volgt natuurlijk een uitgebreid verslag van dit kampioenschap.