Het is zeker niet stil aan de overkant!

Kijk- en leesplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com

klik om naar de website te gaan

Het is zeker niet stil aan de overkant!

In de rond dit weekend verschijnende laatste uitgave van het zoute magazine Zeehengelsport van dit jaar treffen de lezers o.a. een interessante reportage van Didier Laroy over de wintervisserij vanaf de kiezelstranden van Dungeness, aan de overkant van het Kanaal aan de Engelse zuidoostkust.

In zijn praktisch bijdrage beschrijft Didier hoe hij met zijn vismaten vorig jaar december op één dag uit en thuis (via de Kanaaltunnel) ging vissen vanaf deze befaamde stranden en welke technieken je er dient te gebruiken.

Als illustratie bij zijn bijdrage staan in Zeehengelsport o.a. diverse foto’s van de lokale visser John Strange, die in diezelfde periode aan Dungeness diverse fraaie gullen tot zo’n 15 pond zwaar wist te vangen. Vissen van een formaat waarvan de strandvissers in de Lage Landen tegenwoordig alleen maar kunnen dromen.

 
De gul van 18 lb 8oz.

Recent ontving de redactie van Zeehengelsport een mailtje van John, dat hij eind november j.l. -bijna een jaar na het maken van de reportage dus- vanaf het strand alweer de nodige dikke gullen had weten te vangen, waaronder de gul van 18 lb 8oz op bijgaande foto. Deze vis werd overigens gevangen vanaf het niet minder bekende strand van Chesil in dezelfde omgeving en moest van zéér ver worden gehaald.

Wie ook eens zo’n ultrakorte buitenlandse visreis wil ondernemen om kans te maken op een dikke gul vanaf het strand, moet beslist de betreffende reportage in Zeehengelsport lezen. Uitgave no. 8/2011 is voor € 5,50 te koop in diverse hengelsportspeciaalzaken en in de boekhandel en kiosk.

Op deze site www.hengelsporthuis.com treft u tot 23 december a.s. als “Video van de week” een leuk en bovendien instructief filmpje over de visserij aan de stranden “aan de overkant”. Dat filmpje werd recent gemaakt door Didier Laroy en drie van zijn Vlaamse vismaten.
Van harte aanbevolen!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -