Het hele beeld!

Het hele beeld!

Onlangs presenteerde Lowrance, de Amerikaanse producent van visvinder- en GPS-apparatuur, in Helsinki de allernieuwste sonarapparatuur, waarmee zijscans, structuurscans en breedbandscans van het water onder en zijdelings van de boot gelijktijdig op een scherm zichtbaar worden gemaakt.

Deze LSS-1 StructureScan sonar imaging module werd door Lowrance speciaal ontwikkeld voor zijn HDS (High Definition Systems). Het implementeren van zowel ‘side-imaging’ als ‘down-imaging’ van de bodemstructuur betekent in simpele termen dat je met deze apparatuur een bijna fotografisch, maar vooral compleet beeld krijgt van de structuur van een water en de vissen die zich erin ophouden.


In Stellendam zien de geïnteresseerde bootvissers dit spectaculaire en complete beeld voor het eerst op het scherm en leren meteen ook de traditionele visvinder juist aan de hand van deze totaalopnames te interpreteren.

Lowrance heeft er bewust voor gekozen om te wachten met ‘Side-Scan’ om deze door te ontwikkelen tot de ‘Structure-Scan’ die voor elk watertype, zoet of zout, zeer gedetailleerde data kan weergeven in de LSS-1 resolutie. Ook op hoge snelheden (tot 30 mijl) levert de LSS-1 goede prestaties.

Lowrance verwacht rond september/oktober de Benelux te kunnen bedienen en adviesprijzen vrij te kunnen geven. Meer informatie op www.lowrance.com.

Klik om naar de website te gaan

Op de evenementen Fair for Lure & Fly en Zeehengelsport Totaal, die in het weekend van 26 en 27 september a.s. in Stellendam wordt georganiseerd, zal dit spectaculaire stuk elektronica voor het eerst aan de Nederlandse, Belgische en Duitse bootvissers worden gedemonstreerd  in de stand van Simnav.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -