Hengelsport- en Botenbeurs maakt zich op voor record-editie

Op 8, 9 en 10 november in de Jaarbeurs Utrecht:

Hengelsport- en Botenbeurs maakt zich op voor record-editie

De Hengelsport- en Botenbeurs die vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november op het programma staat, maakt met zijn tienduizenden hengelsportliefhebbers de Utrechtse Jaarbeurs voor even hét hengelsportdomein van Europa. 
 
Deze sportvis ‘driedaagse’ gaat haar twaalfde editie tegemoet met een volgeboekt programma op 20.000 vierkante meter aan vloeroppervlak en met meer dan 150 standhouders.
 
Een uitje voor het hele gezin met dit jaar extra veel demonstraties, primeurs, een Carp Square, spetterende publieksacties en het duo Bianca Venema en Lizette Beunders die onlangs wereldkampioen karpervissen werden. 

Met bijna 2 miljoen sportvissers is de hengelsport een van de meest beoefende buitensporten in het land.
 
De populariteit van deze sport blijft maar groeien en ook de Hengelsport- en Botenbeurs profiteert daarvan. Die groei zit vooral in het groter aandeel vrouwen en jongeren dat een hengel uitwerpt. 
 

Demonstratie te water.
 
Daarom is de beurs een ideaal uitstapje, waarbij kinderen tot en met 12 jaar gratis entree hebben onder begeleiding van een volwassene. De jeugd heeft sowieso een streepje voor, want de eerste 250 bezoekers tot en met 16 jaar ontvangen een gratis SPRO vishengel en 1 kg Berlok visvoer. Wees er dus vroeg bij!
  
Publiek wordt grote winnaar
Bij de editie van 2013 kon het publiek wel eens de grootste winnaar worden. Organisator Dirk Drent van DRT Events kan een aantal opvallende publieksacties bevestigen die prachtige prijzen opleveren.
 
Een amberjack op ee visreis.
 
Zo wordt er een speurtocht georganiseerd die kans biedt op een visreis ter waarde van €500.
 

Prijs!
 
En bij een andere grote prijsknaller kun je met de aankoop van vijf loten meedingen naar de hoofdprijs: een boot ter waarde van €3500 plus en KALF trailer en Mercury buitenboordmotor.  
 

Gratis hengel.
 
De winnaar van de tweede prijs is zeker geen verliezer, want deze gaat met een ‘bellyboot’ naar huis. Tevens worden er per dag vijftien kostbare goodiebags weggegeven aan willekeurige bezoekers, met een waarde van €100. Bovendien valt er dagelijks een fantastische prijs van €250 op wederom een willekeurige beursbezoeker, vrij te besteden op de beurs.
 
Het zal je maar overkomen! 
 
Ook Raymarine heeft een super win actie! Na invulling van een prijsvraag op de stand van Raymarine wordt iedere beursdag een Dragonfly Fishfinder ter waarde van €720 uitgereikt.


 
Leren vissen

 
Waar de fanaten komen voor de blinkende carbonhengels, flitsende werpmolens, het kunstaas om snoek te vangen en alle accessoires voor het populaire karpervissen, daar kan ook de instapper kennismaken met deze vorm van actieve ontspanning.
 

Met reden is karpervissen populair. 
 
Op de beurs zijn tal van mogelijkheden om het vissen te leren. Vrijwel overal is aan te kloppen voor advies, waar het gaat om zaken als: welke hengel moet ik aanschaffen? Hoe knoop ik een haakje aan? Waar mag ik vissen en met welke vergunning (Vispas)? 
 

Bianca Venema en Lizette Beunders: wereldkampioenen karpervissen.
 
Maar het is ook een feestelijke happening, waar sportvissers elkaar ontmoeten bij een hapje en drankje, spectaculaire kunstaasdemonstraties zien in een 12 kubieke meter grote containerbak en waanzinnige voerboten compleet met navigatie, onderwatercamerasysteem en nog veel meer technische snufjes ontdekken. 

Groothandels en fabrikanten tonen de nieuwe 2014 producten

 
Vooraanstaande groothandels als Arca–Bifa, Carp Collector, FOX, JRC, Korda/GURU, Leonard Sports, Mac Fishing, Pike Master Lures, Preston Innovations, Pure Fishing, Sensas, Shimano, SPRO, Starbaits en Yaris Sports presenteren de nieuwste materialen via hun stands en de stand van de winkeliers.
 
Er wordt snel ‘ingehaakt’ op trends in de sector. Molens, hengels, kleding en dobbers: de ontwikkelingen gaan telkens verder en de technieken en materialen worden steeds specialistischer. Niet alleen in de karpervisserij, maar ook in de andere hoofdsegmenten roofvis, witvis, zeevis en vliegvissen.
 
Compleet aanbod winkeliers
 
De hengelsportwinkeliers zullen het druk krijgen om alle vragen te beantwoorden en tegelijkertijd de kassa’s te laten rinkelen. Sportvissers willen nu eenmaal de mooiste spulletjes hebben en gebruiken de beurs om hun voorraden aan te vullen voor het nieuwe seizoen.
 

Ruim assortiment hengels.
 
De volgende winkeliers zullen de beurs bezoeken: Ahoy Hengelsport, De Sportvisser Den Haag, Hengelsport de Kock, Hengelsportzaak van de Ven, Hertog Hengelsport, Hooked on the Fly, Paddy Hengelsport, Raven Fishing & Outdoor, Rentenaar, Snoekbaars Hengelsport en Van der Kolk Hengelsport
 

Bekende Vissende Nederlanders

 
De echte liefhebber krijgt de kans om op de foto te gaan met de idolen Ed Stoop en Marco Kraal van Vis-TV, of wie weet met Shimano-sterren Lizette Beunders en Bianca Venema, de dames die onlangs in Italië heel veel heren lieten tandenknarsen door er bij de prestigieuze karperwedstrijd  ‘World Carp Classic’ met de wereldtitel vandoor te gaan.
 

Ed Stoop, de held van velen.
 
Een bezoek waard is ook de primeur ‘Visgidsenstraat’ waar vijf visgidsen zich presenteren. Een dagje met een modern uitgeruste roofvisboot grote snoek vangen of meerdere snoekbaarzen per dag komt hiermee voor iedereen binnen handbereik. Echt zo’n vader&zoon dingetje!
 
Dwarsdoorsnede

 
De enorme opkomst aan standhouders uit binnen- en buitenland, biedt een dwarsdoorsnee van de hengelsport in Nederland. Het brede aanbod van exposanten in alle segmenten – karpervissen, roofvissen, vliegvissen, zeevissen, witvissen en winkeliers, groothandels en reisbureaus – maakt de beurs zeer compleet.
 
Naast hengelsport in het algemeen is er veel aandacht voor visboten, buitenboordmotoren, fishfinders, en sonar-apparatuur. Een boot is de droom van elke sportvisser. Hij staat voor 'absolute vrijheid' en brengt de grote vissen en mooiste stekken dichterbij! In Nederland hebben duizenden sportvissers al een eigen visboot(je).
 
De niet-bezitters die de boot op hun wensenlijstje hebben staan, zijn in Utrecht op het juiste adres. Tientallen (vis)boten worden hier te koop aangeboden in de prijscategorieën van €1000 tot €50.000. 

Voor het hele gezin wordt dit een uitstapje, waar je kunt leren en doen bij lezingen, demonstraties en stands van allerlei verenigingen, maar ook kunt ontspannen en natuurlijk nieuwe spulletjes kunt inslaan tegen scherpe prijzen bij de aanwezige hengelsportwinkeliers.
  
Kaarten bestellen kan van tevoren. Op de website www.hengelsportbeurzen.nl is het mogelijk om een kortingsbon te downloaden, waarmee bezoekers 25% korting krijgen op de entree. Met de E-Tickets van de Hengelsport- en Botenbeurs hoeven bezoekers niet in de rij voor de kassa te staan. De kaarten kunnen meteen thuis uitgeprint worden. Bovendien profiteer je van een flinke korting op de entreeprijs. 
 
De Hengelsport- en Botenbeurs

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -