Hengels van Dick Langhenkel

T.F. getest

In de rubriek “T.F. getest” deze keer aandacht voor een nieuwe serie hengels van Dick Langhenkel, die onder de naam DLT worden verkocht bij o.a. Raven Fishing & Outdoor in Lelystad en Hengelo.

DLT staat voor Dick Langhenkel Tackle en is ontwikkeld door de bekende roofvisvisser met dezelfde naam. Dick heeft een eigen stijl van vissen en dat is uiteraard ook terug te vinden in de actie en uitvoering van zijn hengels. Voor hem hoeft al dat strakke, snelle en flitsende gedoe niet zo en hij heeft het liefst een doelmatige en degelijke hengel.

Wij gingen aan de slag met de DLT Radical Spin 270 15-40 gram.
De eerste indruk is erg positief. De hengel ziet er goed uit in een fraaie kleurstelling met zeer verzorgde kurken handvat. Het design straalt betrouwbaarheid en kracht uit en de gebruikte onderdelen ogen eveneens prima.

                       


“De DLT Radical Spin straalt kwaliteit en degelijkheid uit”

De hengel bestaat uit 2 delen en heeft een vrij zachte actie zonder het gevoel te geven dat hij te slap is. Door de solide uitvoering lijkt hij wat traag, maar dat is bij het vissen niet echt storend. Hij werpt bijzonder fijn, strak en nauwkeurig en geeft de actie van het kunstaas prima door. Je kan er uitstekend een behoorlijke spinner, plug of lepel mee vissen. Ook voor het slepen als bijhengel blijkt hij een goede actie te hebben waarbij hij harde aanbeten mooi gedempt opvangt en zelfs bij stevige belasting geen krimp geeft. Gezien het aantal grammen waarvoor hij gebouwd is moet het te vissen kunstaas niet te zwaar zijn want dan wordt de hengel niet goed gebruikt. Hij is juist ontwikkeld voor middelzwaar kunstaas, maar wel in staat de zwaarste Nederlandse snoek perfect uit te drillen.

De blank en de gemonteerde ogen zien er keurig verzorgd uit, waarbij het design van het handvat een eigen stijl weergeeft. Het enige minpuntje dat wij konden ontdekken is dat bij een gemonteerde molen een kleine ruimte blijft tussen aansluitring en reelhouder en dat kan op de duur storend zijn tijdens het vissen, maar dat gevoel verschilt wellicht per persoon.

Voor sportvissers die houden van een spectaculaire dril waarbij de hengel tot in het handvat kan worden belast is de Radical Spin van Dick Langhenkel een mooi stukje gereedschap. De actie deed ons weer terugdenken aan de eertijds zo populaire Shimano Powerloop hengels die destijds een groot publiek hadden. Hengels met gevoel. Daar is Dick Langhenkel uitstekend in geslaagd. De hengels zijn met een adviesprijs van 99 euro niet echt goedkoop, maar geven wel waar voor hun geld en zullen een behoorlijke groep sportvissers zeker aanspreken.

De resultaten nog even op een rijtje:

Plus+
Fraai design en solide uitstraling. Mooie parabolische actie met lang kurken handvat. Hengel voor de echte liefhebber, gemaakt van kwaliteitsonderdelen.

Min –
Reelhouder zit bij gemonteerde molen niet mooi aangesloten.

De DLT Radical Spinhengel 270 15-40 gram verdient in deze test als totaalindruk het predicaat:

                       

De DLT hengels worden o.a. verkocht bij Raven Fishing & Outdoor.
Meer informatie vind u op www.raven.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Westin Edge Dynamic spin G.C.getest
Willem Moorman -
image description
Test DK River hengel
Willem Moorman -
image description
Test Godfather III Specialist 270 Spinning.
Willem Moorman -