image description

Help je mee? Meld je spiegelkarper vangst!

Sportvisserij Zuidwest Nederland zet jaarlijks karper uit op diverse wateren. Een groot deel van de uitgezette karpers bestaat uit spiegelkarpers. Het doel van de uitzettingen is om aantrekkelijke karperbestanden te creëren en te behouden voor alle karpervissers die vissen op federatieve wateren.

Monitoring

Om erachter te komen hoe deze uitgezette spiegelkarpers overleven, groeien en migreren, is monitoring op basis van vangsten van deze karpers belangrijk. De monitoring helpt bij het voeren van verantwoord visstandbeheer en het hierop gebaseerde uitzetbeleid. 
 

Matching community

Meehelpen is makkelijk! Met de webapp van de Matching Community is het melden van de vangst van een spiegelkarper een kleine moeite. Volg de instructies op de website van de Matching Community en het melden van een vangst, waarvandaan ook, is een fluitje van een cent. Bovendien is je privacy gewaarborgd en kun je bijvoorbeeld zelf bepalen of je de locatieaanduiding van je vangst wilt geven. Je wordt goed op de hoogte gehouden van het matchingsproces en de resultaten. 
 
 
Met het melden van je vangsten van spiegelkarpers help je mee aan goed visstandbeheer en goede mogelijkheden voor de karpervisser. Doe dus mee! 

Meer weten?

Meer informatie over het proces van melden en matchen van spiegelkarpers, waarborging van privacy en andere zaken vind je hier
Heb je nog vragen, laat het ons weten via spiegelkarper@sportvisserijzwn.nl.