Grote kans op zeebaars tijdens workshop

Grote kans op zeebaars tijdens workshop  

Door Joop Folkers  
 
Vanaf 17 mei ga ik weer van start met mijn zeebaarscursussen vanaf de pier in Hoek van Holland. Tijdens zo’n compleet verzorgde cursus leer ik je in een tijdsbestek van vijf uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij! Deelname kost €60,00 per persoon. 
 
Verre wandelingen zijn er niet bij want binnen hooguit vijf minuten sta je al op één van de beste zeebaarsstekken langs onze kust. Ik leer tijdens deze cursus exact hoe je je kunstaas aan moet bieden om de beste kans te maken zo’n spectaculaire sportvis aan de schubben te komen. 
 

Spectaculaire sportvis aan de subwalk.
 
Vorig jaar lukte het ondanks het veel te koude voorjaar heel wat deelnemers om hun eerste zeebaars van hun leven te landen. De kans om een zeebaars te vangen is dankzij de hoge zeewatertemperatuur véél groter dan afgelopen seizoen.
 

Ook de mogelijkheden van de shadvisserij komen aan bod.
 
Tijdens de cursus bespreek ik alle mogelijkheden van zowel de plug- als shadvisserij. Omdat ik met een relatief kleine groep mensen vis, kan ik iedereen tijdens de cursus de benodigde aandacht geven. En geloof me er valt heel wat uit te leggen met ruim 30 jaar ervaring in dit unieke gebied.
 

De plek waar het allemaal gaat gebeuren, de Waterweg bij Hoek van Holland.
 
Tussendoor gaan we even zitten voor een heerlijke lunch (verse broodjes en een drankje)! Een mooi moment om meteen even wat ervaringen met elkaar uit te wisselen. Daarna barst de 'strijd' weer in alle hevigheid los. 
 
Voor die mensen die nog geen zeebaarsset hebben aangeschaft, heb ik een aantal nieuwe sets gratis in bruikleen! De deelnemer die tijdens één van de cursussen van dit seizoen 2014 de langste zeebaars weet te vangen wint een complete zeebaarsset (ter waarde van €400,00) aangeboden door PENN.
 

Misschien vang jij je eerste zeebaars tijdens de workshop.
 
Ook de deelnemers die op de tweede en derde plaats eindigen krijgen een compleet gevulde kunstaasdoos gesponsord door www.hengeldiscount.nl. Dik de moeite waard om eens deel te nemen aan zo’n cursus! 
 
Wil je meer informatie hebben dan kun je me altijd even mailen joopvis@caiway.nl of uiteraard even bellen 0031 (0)62001 6129.
 
Stekel ze,
“the bass whisperer”,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -