Grauvell-vd Eynde Team wereldkampioen

In de Franse plaats Niort werd het Grauvell-vd Eynde Team dat Nederland vertegenwoordigde, Wereldkampioen zoetwatervissen! 2 x Achter elkaar Nederlands Kampioen en nu  WERELDKAMPIOEN KORPSEN

Door Iwan Nijkamp

Het 1e team van HSV ons Genoegen uit Roermond, ook bekend als het Grauvell-vd Eynde Team werd in 2006 en 2007 al Nederlands Kampioen. Zelden werd een team 2 keer achtereen Nederlands kampioen.

Daarmee kwalificeerde het team zich voor het WK korpsen 2007 in Bosnie en 2008 in Niort Frankrijk. Vorig jaar in Bosnie eindigde het team nog als 25 ste en nu nam het de ultieme revanche.

Dit team bestaande uit: Ron Steyvers, Frans Pijnenburg, Dieter Friederichs, Thijs Lupsen, Ton Post, Jack Valkenburg en Christian Surquin behoort al jaren tot de absolute top van Nederland. In Niort kwam de beloning voor alle geduld en de vele uren van training. De voorbereiding was zwaar en verliep vooral stroef door ziekte en familie omstandigheden.


Staand op deze teamfoto vlnr Ton Post, Thijs Lupsen, Christian Surquin, Jack Valkenburg. Zittend vlnr Dieter Friederichs, Frans Pijnenburg, Ron Steyvers (teamcaptain). Door ziekte kon Frans Pijnenburg er helaas op het beslissende moment niet bij zijn vandaar dat het team de overwinning aan hem opdraagt!
 
De puntentelling; Het team dat over 2 dagen in totaliteit de minste punten bij elkaar vist wordt kampioen. In een zinderende finale waar op de 2e dag nog zo´n 10 kanshebbers waren overgebleven lieten de nederlanders er wederom geen gras over groeien. Iedere sector vroeg om een aangepaste tactiek en dat maakte de visserij er niet makkelijker op.

Ron Steyvers had een lastige wedstrijd, viste op hetzelfde stukje als Thijs Lupsen de dag ervoor. Telkens wist hij een paar vissen te vangen waarna het stil viel. Een kleine verandering in de manier van presenteren en voeren leverde dan af en toe weer een paar visjes op. Verderop in het vak ving men af en toe een brasem, de tactiek van de Nederlanders was echter volledig gericht op de kleinere vissen en het beperken van de punten. Het leverde Ron uiteindelijk een 12e plek in zijn vak op.

Ook Dieter Friederichs had het lastig en viste aan de kant van het vak waar de kleinere vissen gevangen werden. Hij moest vol aan de bak om aantallen te vangen. Cruciaal was de keuze om de laatste 45 minuten van de wedstrijd niet voor een dikke vis te gaan, maar gewoon door te gaan in zijn ritme van kleinere vissen. Die laatste 45 minuten leverden hem ongeveer een brasem aan kleine vis op, en goed voor een 9e plek in zijn sector.

Jack Valkenburg viste net als gisteren een solide en sterke wedstrijd en sloot af met een 7 in zijn vak. Ook Ton Post maakte het op de zondag helemaal waar en viste de pannen van het dak met een 2 in zijn vak.


Foto van de huldiging van de winnaars!

Uiteraard zijn de heren helemaal in de feeststemming en de huldiging om 20.30 uur in NIORT was zeer indrukwekkend. Vandaag (maandag) wordt het team thuis verwacht. Ook de begeleiders Gerrit Surquin, Jackl Nouwen, Peter Schwertz, de andere mannen uit Limburg en de dames die mee waren van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

De einduitslag (er waren 25 deelnemende landen)
1 Nederland 65 punten
2 Portugal 66,5 punten
3 Italie 89,5 punten
4 Hongarije 91,5 punten
5 Slovenie  100 punten
6 Frankrijk 103 punten
7 Polen 112 punten
8 Oostenrijk 113 punten
9 Ierland 121 punten
10  Servie 133 punten

Op de  website www.worldchampionships.nl en www.wkvissen.nl kunt u meer informatie vinden over het team, het WK, de voorbereidingen, de materialen en natuurlijk het voer.


ANDEREN LAZEN OOK