Goudkoorts in de Himalaya (6)  Als alles klopt

Goudkoorts in de Himalaya (6) 

Als alles klopt 

Door Bram Bokkers

De volgende dag zijn we weer vroeg op pad. Bij de brug aangekomen besluiten Bert en ik beiden een kant van de Saryu te bevissen. Bobby is positief gestemd. Volgens hem heeft de Saryu rivier vandaag de perfecte kleur.

Niet te helder, maar zeker niet te troebel. Al werpend lopen we richting de monding. We vissen twee poelen af en meerdere diepe bochten en stroomversnellingen.


Grote rotsblokken maken een dril met een golden mahseer niet éénvoudiger.


Eenmaal bij de monding aan gekomen zie ik plotseling Singh aan de andere kant van de rivier over een aantal rotsen klauteren, rennen en springen, en dit met Bert zijn hengel in de lucht.


Een geduchte tegenstander.


Bert vertelt: "We liepen op ca. 200 meter voor de kruising met de Mahakali over een rotspartij, zo’n vier meter boven de hardstromende Saryu rivier. Gids Singh vroeg mij steeds drie worpen te doen, waarna we weer een kort stukje doorliepen.


Voldoening ten top.


Door de enorme stroming werd mijn plug hier vrijwel direct nagenoeg tegen de rotswand gedrukt. Zo ook weer bij de derde worp. Door de hoogte waarop ik mij bevond, werd ik min of meer gedwongen op mijn hurken te zitten met de hengeltop recht naar beneden gericht.


Ook ik weet een goede vis te haken.


Uit het niets kwam die ongelooflijk harde beuk, waarna de vis direct de harde stroming in dook en razendsnel stroomafwaarts begon te zwemmen. Met mijn hengel zo krom als een hoepel probeerde ik de vis stroomafwaarts te volgen, maar bemerkte toen pas tot mijn schrik een enorme rotspartij die verderop de rivier instak en waar de mahseer nu recht op afzwom.


Targetvis.


Dit kon nooit goed gaan met mijn dyneemalijn! Nu kwam het aan op de expertise van Singh, hij aarzelde geen seconde en nam ogenblikkelijk mijn hengel over en zette het op een lopen.


Hier zijn we voor gekomen.


Ik moest nog snel wat spullen bijeen rapen en zette zo goed en kwaad als het ging springend en struikelend over de rotsen de achtervolging, met de gedachte achter iedere steen die ik passeerde Singh te zien staan met een afgeschuurde lijn.


We vissen nog twee sessies en elke keer vangen we vis.


Totdat ik hem, tot mijn enorme opluchting verderop nog steeds met een kromme hengel zie staan op de grindbank van de Mahakali rivier!"


We beleven vele mooie momenten.


Bram vervolgt: Even later zie ik dat Bert de vis die hij gehaakt nu staat te drillen in de Mahakali rivier. Het is duidelijk een grote vis. Bobby en ik volgen het schouwspel nauwlettend, maar ondertussen vis ik wel gewoon door.


Het water heeft de perfecte kleur.


Voordat ik het weet krijg ik een enorme beuk en staat ook mijn hengel krom tot in het kurk, ook ik heb plots een grote vis gehaakt. Bobby kon wel eens gelijk gaan krijgen, de kleur van het water is perfect vandaag. Na een spannende dril aan weerszijden van de rivier landen we beiden onze vissen en kort daarna poseren we beide voor de camera met twee exemplaren van resp. 23 en 25 pond.


Als alles klopt.


Er valt een geweldige brok spanning van ons af; het is ons eindelijk gelukt…dit zijn de vissen waarvoor we helemaal naar Noord-India gekomen zijn!


Even relaxen.


Het tij is gekeerd, alles gaat nu voor de wind. We vissen nog twee sessies en elke keer vangen we vis, mooie vissen tot wel twintig pond. Ook in de poel waar we ze eerder zagen, maar niet konden verleiden.


Moe maar voldoen.

 
Uiteindelijk zit ons avontuur erop, maar wat voor één! Een bedankje naar de crew is wel op zijn plaats.


We zullen hier nog vaak aan terug denken.


Zo professioneel en gastvrij heb ik het nog maar zelden meegemaakt! We zullen hier nog vaak aan terug denken.


Ogen die spreken.


Voordat we naar huis vliegen doen we eerst nog Delhi, Agra en Jaipur aan. Een bezoek aan de bekende Golden Triangle met onder andere de Taj Mahal, India Gate en Redford is natuurlijk vanzelfsprekend wanneer je "Incredible India" aandoet!


Voordat we naar huis gaan doen we nog de golden triangle aan.


Voor meer informatie over deze schitterende exotische reis kunt u terecht bij:
Tight Lines Visreizen, www.tightlines.nl, info@tightlines.nl, tel. +31 180 434788