Goudkoorts in de Himalaya (1)

Goudkoorts in de Himalaya (1) 

Door Bram Bokkers

We worden al verwacht op Delhi Indira Ghandi International Airport. Tussen de menigte wuift een taxichauffeur met een bordje waar onze namen op staan. Onze koffers en hengelkoker worden ingeladen. Onze eindbestemming; een klein dorpje nabij Sigda, dat zich op de voet van het Himalaya gebergte bevindt.

Ons doel, een Golden mahseer vangen in de Saryu en Mahakali rivier. We zullen verblijven in een viskamp dat helemaal in het teken staat van deze bijzonder mooie zoetwater gigant. Een targetvis die bij vele sportvissers hoog op hun bucket list staat!


Onze eerste kennismaking met India.


Na een intensieve voorbereiding die op het laatste toch wel wat hectisch verliep wat de visa betreft, checken we in bij de balie van British Airways.


De armoede hier wordt ons al snel duidelijk.


Onze eindbestemming is Delhi India met een overstap in Londen Heathrow. Omdat onze tweede vlucht een andere vliegmaatschappij betreft moeten we opnieuw in- en uit checken.


Lokaal meisje.


Ik grap nog tegen de baliebeambte dat ik last van mijn benen heb en graag wat meer ruimte zou willen hebben. Het is boarding time en we bevinden ons al richting de gate als we plotseling worden omgeroepen.


Aan verkeersveiligheid wordt hier niet gedaan!


Bij de gate aangekomen staat er een vriendelijke dame ons op te wachten. Ze vertelt dat het vliegtuig overboekt is en of we business class willen vliegen. Nou vooruit, omdat u het zo vriendelijk vraagt! ….


Overal wordt handel bedreven.


Voordat we het weten genieten we van de zeer luxe reis en acht uur later landen we uitgerust in Delhi, lokale tijd 10 uur in de ochtend.


Een heilige, één van de vele die we tegen komen.


Al direct worden we opgeslokt in de chaos van het verkeer in de miljoenenstad Delhi. Asvin onze taxichauffeur rijdt als een gestoorde en hangt constant aan zijn claxon. Links en recht halen auto's ons in en op z'n tijd worden we door een spookrijder verrast.


Onderonsje.


Elk, maar dan ook elk vervoermiddel wat je maar kan bedenken komen we tegen: trekkers, vrachtwagens, tuk tuks, brommers, ossen- en paardenwagens, fietstaxi's, koeien, kamelen en zelfs olifanten!


Niets is te vergelijken met Nederland.


Vier personen op een brommer, twintig schoolkinderen in een tuk-tuk of mensen op een dak van een bus is geen uitzondering en wordt toegestaan.


Vooral bij tempels zijn deze karakteristieke mannen te vinden.


Maar… een autogordel dragen is wel verplicht en mobiel bellen in de auto is ten strengste verboden! We passeren vele landerijen, steden en dorpjes waar de tijd 200 jaar heeft stilgestaan.


Kipfiletje!


Overal komen we mensen tegen, het is me wel duidelijk dat India het op een na dichtstbevolkte land van de wereld is.


Een van de vele straatbeelden die we tegenkomen.


Na zeven uur gereden te hebben komen we aan in Kadhgodam, onze eindbestemming voor vandaag. Deze stad is de laatste grote stad voordat we de Himalaya intrekken.


Een mekka voor de fotograaf!


Even maak ik me zorgen over het hotel waar we moeten overnachten, maar tussen de vele krottenwijken rijst ineens een 5- sterren hotel op.


Dromedarissen, ossen, koeien, olifanten, ezels, van alles komen we tegen.


Ook hier valt er veel te zien, kleurrijke mensen, karakteristieke gezichten en traditionele kleding, een waar mekka voor iedere fotograaf.


Kadhgodam, de laatste echte plaats voordat we de Himalaya in trekken.


Voor meer informatie over deze schitterende exotische reis kunt u terecht bij:
Tight Lines Visreizen, www.tightlines.nl, info@tightlines.nl, tel. +31 180 434788