Goede vangsten bij geslaagd NK Sportvissen Junioren

Persbericht Sportvisserij Nederland

Afgelopen zaterdag vond het NK Zoetwatervissen voor junioren plaats aan de Urkervaart tussen Urk en Tollebeek. Hier streden meer dan honderd jonge sportvissers van 10 tot en met 22 jaar om de titel.

De Hengelsport Outdoor Fair - een van de grootste hengelsportbeurzen van Nederland - werd zaterdag nog geteisterd door fikse regenbuien.

Bij het NK Zoetwatervissen viel dit gelukkig alles mee. De stevige wind hadden de deelnemers bovendien in de rug, waardoor er goed gevist kon worden. Dat resulteerde dan ook in behoorlijke vangsten over het gehele visparcours en een geslaagd kampioenschap.

Drie categorieën
Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, wordt er bij het NK gevist in drie leeftijdscategorieën: categorie A (17-22 jaar), categorie B (13-17 jaar) en de jongste groep van 10 tot 13 jaar.

Dat Nederland over genoeg vistalenten beschikt, werd tijdens dit spannende kampioenschap ook weer snel duidelijk.

Zilver, goud en brons Categorie A: Stefan Hooyman, Patrick Honderd en Luciën de Rade.

Patrick Honderd, winnaar van de A-categorie, kon naast een slordige 70 blankvoorns ook nog een dikke brasem van zeker twee kilo zwaar aanbieden bij de weging. In totaal was dit goed voor een vangst van 4530 gram vis.

Jong talent
Ook de jongste sportvissers lieten er zeker geen gras over groeien.Naast veel blankvoorn, werden enkele grote brasems, windes en zelfs een heuse karper gevangen.

Het erepodium voor Categorie B: Collin Besseling, Siem Dorssers en Nick Eestermans.

Siem Dorssers - die in 2014 deelnam aan het WK Junioren in de categorie onder de 14 jaar - werd de nieuwe jeugdkampioen bij de B-Junioren.

De winnaars van de categorie C: Daan van Wylick, Twan Swart en Rick Naaijen.

In de jongste categorie pakte Twan Swart het goud. Daarmee nam hij het stokje over van zijn zus Mandy Swart, die vorig jaar Nederlands kampioen werd.