Goed gevangen tijdens NKS

Goed gevangen tijdens NKS

Afgelopen zondag 18 februari 2007 kon er eindelijk weer eens een wedstrijd van het NKS doorgang vinden. Maar liefst twee maal achter elkaar moest een  wedstrijd worden afgeblazen vanwege de stormachtige wind en beide keren betrof het een wedstrijd op het Noordzeekanaal.

Deze keer was het wedstrijdwater het Haringvliet en alles liep op rolletjes. Prachtig weer een lekkere kabbel, goede organisatie en er werd ook nog eens goed gevangen. Verder was het positief dat er heel wat nieuwe gezichten waren te vinden onder de deelnemers en daaruit blijkt dat het NKS leeft. Er dreven om half negen maar liefst 66 boten op het water, allemaal tot op het bot gemotiveerd om een stel mooie vissen te vangen. Van dit aantal wisten maar liefst 58 boten een of meer maatse vissen te vangen, hetgeen het totaal op 261 (maatse)  vissen bracht.


Wachten op de start van de wedstrijd…

Er werd niet alleen veel maar ook groot gevangen. De grootste snoekbaars van de dag was  94,2  cm lang en werd gevangen door onze Duitse sportvriend R. Homolle die ook weet wat verticalen is. 2e grootste vis werd gevangen door Eric Marteijn met een snoekbaars van 83,1 cm en de derde grootste snoekbaars was voor H. Tuininga met een vis van 73,8 cm. Kortom prachtige vissen. Het gros van de vis werd vrij ondiep gevangen en wel vanaf 2 meter tot rond de 8 meter leverden de meeste aanbeten op.


Mooie prijs voor de winnaar van de grootste snoekbaars van ruim 94 cm.

Daan Verbruggen is op dit moment duidelijk in vorm en tikte met kunstaas maar liefst 17 maatse vissen naar boven en won daarmee samen met zijn maat J. Schoot de 1e bootprijs. Was het nu echt een kunstaasdag ? Nou niet echt want Tom Kroon en Eric Marteijn, die de tweede bootprijs wisten te pakken met  14 vissen, vingen alleen met spiering. Dus alles was mogelijk deze dag. R. Dekkers, de nieuwe vismaat van Luc Coppens, bleek een goede keuze want hij wist met 7 van de 13 gevangen snoekbaarzen een waardevolle bijdrage aan de derde bootprijs te leveren, waarmee ze net de sympathieke Chris Boxberger en zijn maatje P. Engelen voorbleven, die ook 13 vissen wisten te vangen. 


Tom Kroon wist toen nog niet de hij met Eric de 2e bootprijs zou pakken…

Tenslotte zijn er ook nog altijd prijzen te winnen voor de grootste baars en snoek. Het Haringvliet staat bekend als een water waar megabaarzen huizen en dat kwam ook in deze wedstrijd weer goed uit de verf want er werd door Maurits Kuijs een vis  van maar liefst 50,5 cm gevangen en dat is erg groot!. Zeker als je weet dat de vissen tijdens deze wedstrijden zo nauwkeurig gemeten worden. Snoek werd er niet gevangen en dat was ook opmerkelijk. De prijsuitreiking en de daarbij behorende gezellige afsluiting vond zoals altijd plaats in Feesthut de  Hoezemoos in Den Bommel. Een mooie wedstrijddag om met plezier op terug te kijken! Meer info op: http://www.nksnoekbaarsvissen.nl


Verbruggen-Schoot  winnaars van de 1e bootprijs op het Haringvliet !

ANDEREN LAZEN OOK