Gezien op de Visma 2017

Gezien op de Visma 2017 

Door Ron Smits 

Op de eerste dag van de Visma 2017 heb ik vanuit een geheel andere invals hoek naar de Visma gekeken. Normaal kijk ik als bezoeker of geïnteresseerde naar de stanshouders en hun waren. Nu sta ik aan de andere kant van de stand en sta de bezoekers te woord.

Een geweldige ervaring om in de stand van Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl de bezoekers te woord te staan. Gezellig om over het vissen te praten en de bezoekers te adviseren over andere locaties en weer nieuwe avonturen te beleven.


Nu eens aan de andere kant van de balie.

Vooral de sportvissers, die een visreis hebben meegemaakt bij Joris en heel enthousiast hun ervaringen delen is heel leuk. Later in de middag ben ik weer als bezoeker op de beurs op zoek naar nieuwigheden.


Joris in gesprek met Johan de Jong, verdeler van Fishkix hengels en softbaits, Momoi lijnen, Eddystone eel en Reins kunstaas. Fishkix is sinds vorig jaar ook nieuw in Nederland en België.

Geheel nieuw op de Visma is het kunstaas van Rapture. Sinds 01 november vorig jaar, is dit kunstaas op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Onder de kunstaas vissers is Rapture niet geheel een onbekende.

Sedert 11 jaar zijn de producten van Rapture al toonaangevend in Zuid-Europa, aldus Jan van de Bovenkamp van Rapture. In het jaar 2011- 2012 is met dit kunstaas zelfs de titel World Champion Roofvis binnen gehengeld.

De eerstkomende tijd zal Rapture zich voor 100 % focussen op Streetfishing, daarna komt de zeebaars aan de beurt en last but not least de rest van het roofvissen.


Oscar de Leuw is de prostaffer van Rapture.

Ook op het gebied van lokvoeders, geur en smaakstoffen is wat nieuws te melden.


Masazumi Miyazawa (links) van Marukya. (Japanse producent van lokvoeders en allerlei extracten) voor het eerst in Nederland en introduceert een nieuw merk geur en smaakstoffen binnen Maukya. De lokvoeders zijn hier in Nederland al gekend. Amino geur en smaak lokstoffen zijn geheel nieuw op de Nederlandse markt,


Geur en smaakstoffen van (of voor...?) onder andere heilbot.


Amino is het nieuwste product van Marukya. Het is een geur en smaak vloeistof die eenvoudig aan het lokvoer toegevoegd kan worden. Niet alleen in het lokvoer, maar ook te gebruiken als extra lokmiddel in het aas. Essentiële oliën en aminozuren vormen de meest belangrijke bestanddelen in de vloeistoffen.

De geur en smaakstoffen zijn zowel in het zoet water als ook in het zout water te gebruiken.

Helemaal vreemd is dit niet. Reeds in de jaren zeventig van de vorige eeuw heb ik al melding gemaakt van de ontdekking dat de aminozuren in de garnaal, de garnaal zo aantrekkelijk maakt voor de kabeljauw.

Voor kabeljauwvissers is dit zeker de moeite om dit product toe te voegen in het zeeaas. De kabeljauw zwemt stroomafwaarts en zodra de kabeljauw dit krachtige geurmiddel oppikt zal het stroomopwaarts dit geur spoor volgen naar je pieren en/of zagers.