Gezien op de fair…

Gezien op de fair: Spro/ Gamakatsu

Door Berthil Bos

Dropshot is hot en Gamakatsu komt binnenkort met een zogenaamde ‘Swivel Shot’. Deze Dropshothaak draait los op een warteltje met klemspeldje waar je de lijn met het loodstaafje snel in kan klemmen.

Omdat de haak een opstaand oog heeft en niet klem wordt gezet, zal het aas tijdens binnendraaien parallel aan de hoofdlijn en onderlijn gaan zwemmen, terwijl bij een stop het aas zich weer gaat oprichten en een hoek van 90 graden gaat aannemen.

Het is dus wel belangrijk om drijvend rubber te gebruiken anders is het oprichten bij een stop niet mogelijk. Over de haken van Gamakatsu hoeven we ons geen zorgen te maken en ook de kwaliteit van de wartel is zoals het hoort. Buiten de vrijheid die je met deze Swivel Shot bereikt is de ingebouwde klemspeld erg handig.


Erg handig en snel te verwerken.

Een ander klein maar onmisbaar instrumentje dat geheel nieuw door Gamakatsu op de markt komt, is een bevestigingsspeld die je niet meer hoeft te openen. Het enige wat je hoeft te doen is de speld aan de onderlijn te bevestigen waarna je ieder kunstaas met een niet te lomp bevestigingsoog er snel in kan hangen. Op deze manier zal je de speld niet meer verzwakken door het buigen (metaalmoeheid) bij het openen en sluiten. Deze spelden zullen eerst in de kleine maten uitkomen, maar wie weet.


Geen last meer van metaalmoeheid.

Verder werd ik door Henk Simonsz op de nieuwe serie Godfahter-hengels van Spro  geattendeerd. Deze niet meer weg te denken serie verticaalhengels wordt nu uitgebreid met een groot aantal andere broertjes en zusjes voor andere technieken. Henk is hier tijden mee bezig geweest en het resultaat mag er zijn. Ik heb ze even in de hand gehad en dat gevoel belooft veel goeds. Ik hoop er een aantal te kunnen testen in de praktijk.


Henk Simonsz is trots op de nieuwe serie Godfather-hengels.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kleding voor de shad. ( Deel 6 )
Willem Moorman -
image description
Kleding voor de shad. ( Deel 4 )
Willem Moorman -