image description

Gezelligheid ten top tijdens de Hengelsport- en Botenbeurs Utrecht

Gezelligheid ten top tijdens de Hengelsport- en Botenbeurs Utrecht  

Door Ron Smits

De organisatie is er in geslaagd een bijzonder gezellige beurs te organiseren. Na een vrij rustige vrijdag is het heel druk op zaterdag.

Ook zondag komen er veel bezoekers naar de beurs in Utrecht. Vrijdag ochtend zijn er behoorlijk wat bezoekers, die heel doelgericht de stands opzoeken voor informatie en/of koopjes. Zaterdag en zondag zijn het de sportvissers die lekker een gezellig dagje uit zijn met het hele gezin.


Voor de koopjesjagers: koopjes en nog eens koopjes.

Er is dan ook voor het hele gezin wel wat te doen of wat te zien. Anders dan vorig jaar zijn er meer horecagelegenheden voor een drankje, maar ook voor een zakje eigen gemaakte verse frites, hotdogs, warme beenham en nog vele andere lekkere hapjes.

De stands zijn ruim opgesteld, zodat er voldoende gelegenheid is om te kopen, te vragen en /of te zien zoals visfilmpjes bijvoorbeeld.


Joris en Thomas geven een lezing over Noorwegen op de stand van Total Fishing.

Diverse interessante lezingen in de ruimte bij Total Fishing worden goed bezocht. Vele sportvissers en standhouders doen mee aan de verkiezing van het product van het jaar.


De door Total Fishing en Beet/Rovers geïnitieerde Best New Product Award wordt druk bezocht. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op nieuwe producten voor bijvoorbeeld roofvis, zeevis, witvis en karper. 

De stand van Sportvisserij Nederland ondersteund door veel vrijwilligers is bijna de gehele beurs “volle bak”, terwijl Marco en Ed hun duimen bijna niet meer kunnen buigen.

Iedereen, zowel jong als oud wil nog van de gelegenheid gebruik maken om met de aankomende pensionaris Ed Stoop op de foto te staan.

Op elke beurs krijgen Ed en Marco al veel belangstelling, maar deze beurs is het volgens mij wel heel extreem: handtekeningen, handen schudden en foto’s. 

Volgend jaar (1 april) is het zover dat Ed met pensioen gaat. Hij gaat zeker niet in een zwart gat vallen, hij ziet zijn 90+jarige vader als voorbeeld, die bijna de hele week aan de waterkant is te vinden. Op dit moment vist Ed zo’n drie a vier keer per week en na de pensioengerechtigde leeftijd gaat hij dit aantal fors uitbreiden.

Vissen is heel zijn leven lang al een passie en dat zie je terug op Vis TV, waar hij samen met Marco vele viswateren bespreekt en het vissen daar laat zien. Marco en Ed zijn nu ongeveer 19 jaar collega’s van elkaar en vullen elkaar prachtig aan. Het zal voor Marco wel wennen zijn om straks met een nieuwe maat te gaan vissen.

 
Viscoaches begeleiden de jeugd op de stand van Sportvisserij Nederland.


Drukbezocht deze drilsimulator.


Zelf onderlijntjes knopen.


De twee nieuwe eigenaren van de camping Faergegardens camping, recht tegenover de haven van Spodbjerg op het Deense eiland Langeland, zijn vrijdag aanwezig bij Tamara Visser op de stand van Feriepartner Denemarken. 


De nieuwe elektromotor voor bellyboats (en kayaks)...


...Trollen met deze elektromotor is nu heel gemakkelijk...


...De snelheid is eenvoudig met een afstand bediening te regelen.


Prostaffer voor Quantum Michael Stalenhoef is aanwezig op de stand van Zebco...     


...en ook Thomas Sintobin en Dietmar Isaiasch (Zebco).Niet alleen kayaks op de officiële stand van Hobie, maar ook de elektromotor is te zien op deze stand...                              


...en ook een daktent voor de rondtrekkende sportvisser (spulletjes veilig in de caravan en boven slapen of gewoon met het hele gezin)De stand van kayakwinkel.nl, ook een officiële Hobie dealer.Freestyle dropshot clip voor dropshot lood.Een heerlijk outdoor gevoel, hengeltje mee, BBQ mee en ’s avonds je gevangen visje op de BBQ en een lekker knapperend kampvuur, waar je lekker kunt wegdromen.

 


Hoezo een mannensport?


SPRO met een ruime stand. 


Westin ontbreekt uiteraard niet.


Pure Fishing is ook aanwezig met een heel grote stand.

 

 

 


De visreizen van P & S Visreizen. De eerste reisorganisator van visreizen, die de reisgarantie kon aanbieden.


Elke beurs is het Peuterfonds aanwezig. De vrijwilligers doen geweldig goed werk.


Kersverse visgids Frans Boonstra, waar veiligheid voorop staat.


In de “geheime” keuken van Piepers en Rund uit Amsterdam, op de beurs met verse frites. De aardappelen worden op de stand gesneden en voorgebakken. Dikke rijen wachtenden op hun zakje frites. Lang hoef je niet te wachten, want het tempo van aardappels snijden, voorbakken, afbakken in het zakje doen en afrekenen ligt hoog op minimaal 100 zakjes frites per uur.

Met het aanwezige personeel ligt het zelfs op een veelvoud hiervan. Ondernemers (Piepers en Rund) uit Amsterdam, met een goed businessplan, die zelfs heel regelmatig in het land van de patat (België) te vinden zijn.


Sportvisjournalist Michel Verlaak met zijn nieuwe boek.


Vlnr Demi, Robin en Esther zorgen dat alles vlot verloopt aan de ingang.


De laatste dag is weer top. Dit is zondag 10,40 uur. Nog steeds een rij wachtenden om binnen te mogen. Totaal zijn er ongeveer 16.000 bezoekers geteld. Iets meer dan vorig jaar.


Geurtjes en kleurtjes moeten de vissen verleiden. Kan het zijn dat Sinterklaas daar ook op bezoek komt?


De organisator van de WPC te Hellevoetsluis Ross Honey (rechts).


Siu De Moor en Eric De Keuster
.


De stand van Groot Rotterdam trekt op de casting baan vooral jeugdige bezoekers.


Mindervalide, maar daarom geen mindere sportvisser. Jammer dat er voor deze mindervalide sportvissers, eigenlijk veel te weinig stekken zijn waar deze sportvissers gemakkelijk hun visserij kunnen uitvoeren. De bereikbaarheid is niet altijd even gemakkelijk.

Opstappen op een sportvissersboot is voor hen ook al niet gemakkelijk, zo niet zelfs onmogelijk. Misschien iets voor het kindvriendelijke Sportvisserij Nederland om iets te organiseren. Ik weet dat er een aluminium visboot is met een klep aan de voorkant, waarop rolstoelgebruikers eenvoudig “binnen kunnen rijden”. JM Sails heeft de Ave Alpha, het lijkt een beetje op een landingsboot.


De mooie grote stand van Cordes Travel.


Kees is ook hier op de beurs present.


Cresta altijd aanwezig.


Streetfishing helemaal in bij jong en oud, meisjes en jongens, mannen en vrouwen. Ook het winkelend publiek blijft vaak even kijken.


De eerste en de laatste dag ben ik te gast op de stand van Visreis.nl en net als vorig jaar zag ik veel tevreden klanten op de stand terug, die al weer een volgende vistrip hebben geboekt bij Joris. Een heel leuke ervaring en de tijd vloog werkelijk voorbij, zodat ik tijd tekort heb om iedereen te bezoeken, die ik op mijn lijstje heb staan. ’s Avonds pijn in mijn buik van het lachen. 


Tevreden bezoekers.

Al met al een bijzonder gezellige Hengelsport- en Botenbeurs 2017. Vele standhouders en ook bezoekers zijn het met mij eens. We kijken al weer uit naar volgend jaar.

Nóg meer nagenieten van de Hengelsport en Botenbeurs? Kijk hier voor een verslag op de website van Beet.