Gezellige open deur dagen bij Hengelsportknaller te Essen

Gezellige open deur dagen bij Hengelsportknaller te Essen 

Door Ron Smits

Op de laatste dag van de maand februari was ik te gast bij Hengelsportknaller te Essen. De gasten werden vandaag extra goed verwend, want regelmatig kwam men rond met een schaal met lekkere hapjes in de vorm van bitterballen en kleine curryworsten.

Voorts kreeg iedere bezoeker één of meerdere drankjes aangeboden, fris, koffie (met plakje cake) en een pilsje. Het was er allemaal.


Achter deze bescheiden ingang gaan 300 m² hengelsportartikelen schuil.


Onder het genot van een hapje en een drankje werd er vervolgens gewinkeld, in het ruime assortiment van de Hengelsportknaller.


Gratis hapje en drankje bij de Hengelsport Knaller.

 
Het begon allemaal een jaar of tien geleden, toen Hengelsport Jacobs in het gezellige grensplaatsje Essen er mee stopte. Christophe en Peggy Peeters wilden op ongeveer hetzelfde moment een dierenspeciaalzaak openen in het grens plaatsje Essen.


Rechts achter de balie Peggy en Christophe Peeters, de eigenaars van deze mooie maar vooral gezellige winkel.


Op 50 m² ontstond er aan de Nieuwstraat in Essen een dierenspeciaalzaak. De laatste medewerker van Hengelsport Jacobs, Nick van Aert en de beide nieuwe eigenaars, Peggy en Christophe, van de dierenspeciaalzaak kwamen met elkaar in contact en Nick mocht een kleine hoek inrichten met wat hengelsportartikelen. Ieder jaar groeide het kleine hoekje, waardoor er ieder jaar met extra ruimte werd uitgebreid.


De ingang van de huidige dierenspeciaalzaak met geelwangschildpadjes, konijnenhokken, hondenriemen, en dierenvoeders bevindt zich in de hengelsportafdeling. Rechts de hoek om bevindt zich de rest van de speciaalzaak
.


Hier begon het 10 jaar geleden met een dierenspeciaalzaak (50 m²) en een klein hoekje hengelsportartikelen. Na 10 jaar hard werken en investeren ontstond uiteindelijk de winkel van 300 m², die het nu is.


Uiteindelijk, nu ongeveer vijf jaar geleden, werd het kleine hengelsporthoekje van een paar vierkante meter, een heuse hengelsport zaak van bijna 300 m². Het resultaat van hard werken. Vijf jaar geleden kreeg de hengelsportzaak een serieuze boost door met een aantal gerenommeerde merken te starten: Preston, Avidcarp, Korum en Sonubaits.


Vele vaste stokken direct bij de ingang, waar genoeg ruimte is om ze uit de rekken te halen en in de hand te houden.



 


De geurstoffen van het merk Sonubaits.


Weer twee jaar later introduceerde de Hengelsport Knaller ook Spro en Savage Gear voor de roofvis, maar ook Korda, Mainline en Guru voor de karper.


Kunstaas van Spro
.

Tal van lokvoeders, geur en smaakstoffen staan er in de rekken. Op deze opendeurdagen staan Stefan Van Den Langenbergh, Kurt Van Tongelen en Dirk Engelen om alle vragen van de sportvissers met betrekking tot de producten van Attrafish te beantwoorden en bovendien laten ze ook zien in een klein aquarium, wat de smaakstoffen doen als ze in het water belanden.


Stefan, Kurt en Dirk presenteren Attrafish produkten bij de Hengelsport Knaller.


Daar ikzelf geen karpervisser ben vroeg ik het trio wat deze additieven aan het lokvoer en/of aas doet. Attrafish heeft als specifieke activiteit het produceren van kwaliteitsvolle aastoevoegingen voor de wedstrijd-, feeder- en karpervisserij. 

De productrange is het resultaat van jarenlange ervaring, kennis en ontzettend veel testen, zowel op gemakkelijke als op zwaar beviste wateren. Het gamma bestaat uit poeders, sprays, bait boosters en dips.

Deze zijn beschikbaar in 12 verschillende smaken: The Sweet, Combi Fruit, Cream Caramel, Classic Maple, Sweet Vanille, Hot Spice, Almond, Scopex, Sweet Berry, Banana Cream, Super Liver en Mixed Aminos. Daarnaast zijn er nog de essentiële oliën waarvan er acht verschillende smaken werden ontwikkeld: Number 1, Super Garlic, Sweet Orange, Attrabergamot, Almond, Hot Spice, Steranise en Coriander. Voor meer info: www.attrafish.com.

Voor de karper, de witvis en de roofvis is er een uitgebreid assortiment aanwezig: hengels in diverse afmetingen en materialen, viskoffers, landing - en leefnetten, hengelsteunen, kunstaas, lijnen, lokvoeders, geur – en smaak stoffen, dobbers, teveel om op te noemen. Voorts kan ook de zeevisser hier terecht voor de noodzakelijke materialen. Ik zag onder andere Mustad haken, de platvislepel, afhouders, onderlijnen, lood, wartels en uiteraard ook Gamakatsu haken.


De Noorse haken van Mustad, weer terug in Essen.


Korda, een paar jaar geleden geïntroduceerd.

 

Gamakatsu haken mogen uiteraard niet ontbreken in het ruime assortiment.



Nick Veraart (rechts) al 10 jaar lang een vertrouwd gezicht bij de Hengelsport Knaller, monteert een nieuw elastiek in een hengel. Christophe en Peggy mogen van geluk spreken met zo’n medewerker, maar ook de sportvissers kunnen op een brok ervaring en advies rekenen van Nick.


Hieronder nog een paar foto’s als impressie van deze gezellige hengelsport zaak aan de grens met Nederland, waar men ook tijd heeft voor een praatje onder het genot van een bakkie leut (Brabants voor een kopje koffie).


Lekker toch een warm hapje en een drankje tijdens het winkelen. De Nederlanders weten de hengelsport zaak in Essen te vinden, op de opendeurdagen, want ze zijn dol op gratis (zoals een ludieke reclamespot op TV onlangs belichtte).



De inkomhal van de Hengelsport Knaller met hengels, kleding, stoelen en 'kruiwagens' om het materiaal in te vervoeren.



De Korum molens.


En de molens van Preston.


Peggy en Christophe Peeters.


Additieven in poedervorm.


Vismanden, visparaplu’s, zitplateau’s.


Onthaaktangen en kunstaas van Spro.










Ook aan de jeugd wordt gedacht met deze leuke setjes voor de beginners. De jeugd heeft de toekomst. Goed gezien van Peggy, Christophe en Nick. Investeren in de toekomst is de jeugd aan het vissen brengen.


Mooie overzichtelijke hengelsportwinkel.


Alles voor de witvisser.



Hengels, hengels ………………



Diverse vislijnen.



Soft baits van Spro.





Ook Preston was aanwezig op de open deur dagen.




Beste Peggy en Christophe, heel hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, het hapje en de drankjes. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij.

De Hengelsportknaller heeft ook een web shop, zodat u de hengelsportartikelen ook eenvoudig kunt bestellen.

Voor België: Hengelsportknaller.be en Prestontackle.be
Voor Nederland: Hengelsportknaller.nl en Prestontackle.nl
Email: info@hengelsportknaller.nl
Adres: Nieuwstraat 106, B-2910 Essen België
Telefoon: +32 3 667 10 20