Fred Wagenmakers Nederlans Kampioen vliegvissen op forel

Fred Wagenmakers Nederlans Kampioen vliegvissen op forel!

De derde editie van het NK forelvissen werd afgelopen weekend vervist en Fred Wagenmakers ontpopte zicht tot Nederlands Kampioen met een straatlengte voorsprong!

Op zaterdag 17 oktober werd op Forellenvijvers ’t Mun (Appeltern)de finale van het Nederlands Kampioenschap Vliegvissen op Forel georganiseerd. Twaalf forelvijvers zonden hun beste vijf vissers naar Appeltern, die zich eerder gekwalificeerd hadden bij één van de voorronden.


Het strijdtoneel in Appeltern.

Om half zeven in de de ochtend waren de eerste vissers al aanwezig en toen om acht uur de loting achter de rug was kon de strijd gaan losbarsten en zou er bepaald worden wie de nieuwe Nederlandse kampioen zou worden…

De vissers visten allen 4 blokken van 55 minuten, waarvan 2 keer op de zalmforelvijver en 2 keer op de forelvijver. De helft was steeds aan het vissen en de anderen hadden pauze en konden daardoor hun teamgenoten aanmoedigen of binnen een lekkere versnapering halen.

Na het eerste blok van 55 minuten stonden zes vissers bovenaan met allen drie forellen. Roberto Harreveldwist stond op 1 en wist er het tweede blok vier te vangen, waardoor hij totaal op 5 forellen kwam. Jan Willem Uitslag ving er het tweede blok 6, waardoor hij op 8 forellen kwam en de leiding nam in het individuele klassement, na 2 sessies vliegvissen.


Het individuele podium met v.l.n.r. Jan-Willem Uitslag (2), Fred Wagenmakers (1) en Roberto Harreveld (3). 

Tijdens het derde blok ving Jan Willem er 4 forellen bij en kwam daardoor op 12 forellen. Roberto ving er het derde blok 3 waardoor hij op een aantal van 8 kwam en daarmee de tweede plaats mocht invullen. Met een verschil van 4 forellen en voor iedereen nog 55  minuten te gaan leek de eerste plaats naar Jan Willem te gaan.

De wind kwam opzetten en Fred Wagenmakers gooide het hele klassement om in de laatste 55 minuten van groep A. Hij had de eerste drie sessies nog maar 2 forellen gevangen, maar op steknummer 32 wist hij er maarliefst 17 forellen bij te vangen en kwam op een eindtotaal van 19 forellen.


Fred gooide het klassement geheel op zijn kop in de laatstse 55 minuten.

Na de recordvangst van Fred was het de beurt aan groep B, die de laatste sessie van de dag mocht vissen. Alle ogen waren gericht op Rene van Haasdrecht. Hij viste op stek 32 en leek de enige andere kanshebber. Hij had echter nog niets gevangen, maar kreeg al snel de ene beet na de andere.

Hij bleef echter staan op een totaal van 8 forellen, waardoor Fred Wagenmakers de eerste plaats behield in het individuele klassement. Door de recordscore van Fred ging Forellenvijvers De Biesbosch te Werkendam er ook met de eerste prijs van het teamkampioenschap vandoor. Zij werden eerste met een aantal van 28 gevangen (zalm)forellen.


Team Forellenvijvers de Biesbosch gezamenlijk Nederlands Kampioen.

Tweede werd Forellenvijvers De Tipbosch uit Hellendoorn (25 stuks) en derde werd Forellenvijvers De Berenkuil uit Putten (20 stuks).

De derde editie was weer een groot succes en we kijken al weer uit naar volgend jaar, maar tot die tijd mag Fred Wagenmakers zich regerend Nederlands Kampioen Vliegvissen op Forel noemen.

Meer informatie zoals uitslagen en foto’s vindt u op www.nkforelvissen.nl

 

ANDEREN LAZEN OOK