Fox Rage Pro Team Meeting

Fox Rage Pro Team Meeting

Door Michael Stalenhoef

Op 27 en 28 oktober jl. was het weer zover: voor de 2e keer sinds de oprichting kwamen de leden van het Fox Rage Pro Team bij elkaar om met elkaar de nieuwste Fox Rage-artikelen op het gebied van roofvissen te testen onder leiding van “team leader” Dietmar Isaiasch. Tevens stond het weekend in het teken van uitwisselen van gegevens, en elkaar beter te leren kennen. De locatie was net zoals in februari wederom de Zandmeren bij Kerkdriel.

Fris was het op zaterdagochtend met temperaturen voor het eerst dicht bij het vriespunt. Om 07.35 uur lagen er 6 boten in het water klaar om het “ruime sop” te kiezen.

Nadat Dietmar zijn praatje had gehouden werden de boten “losgelaten”. Als opdracht hadden de Pro Team members meegekregen: “Maak er een mooie en vooral gezellige dag van.” Dit zou echter helemaal geen probleem worden.

Nadat de Litshe Ham een grondig bodemonderzoek had gekregen werd er vervolgens door enkele Pro Team-boten koers gezet naar wat in de volks mond ook wel “de Werd” wordt genoemd.

Ook op dit water werden de meeste kuilen en bulten tot op een diepte van 12 meter  vakkundig geïnspecteerd door de diverse Pro Team leden.

‘Time flies when you’re having fun’ ging ook nu weer op. Voordat we er erg in hadden was de klok alweer richting 17:00 uur gegaan. Dietmar had ‘s morgens in zijn praatje verzocht om rond die tijd aan te gaan vangen met het traileren van de boten. Dit omdat er tijdig ingecheckt moest worden in het hotel. Na te zijn opgefrist -wat kan een warm bad toch lekker zijn- werden alle Pro Team leden verwacht in een nabijgelegen restaurant.

Tussen de gangen door, die overigens voortreffelijk smaakten, werd er in diverse talen door Dietmar onder andere verteld wat zoal de doelstellingen waren van Fox Rage voor het komende roofvisseizoen. Het was al tegen 01:00 uur voordat de meeste Pro Team leden weer terug waren in hun hotelkamer. Na een korte nachtrust werd er in colonne koers gezet richting de Lek bij het plaatsje Ameide. De rivier was helaas niet op haar best, maar dat mocht de pret niet drukken.

Diverse roofvissen werden tijdelijk aan het daglicht blootgesteld om vervolgens weer teruggezet te worden in hun vertrouwde element.

Om 16:00 uur stonden de meeste Pro Team boten weer op de trailers klaar voor vertrek. Via deze weg wil ik graag Eckhard Gotze bedanken voor zijn stuurmanskunsten op beide visdagen. Ook wil ik Dietmar Isaiasch een pluim geven voor de zéér professionele invulling van  het gehele weekend.

The Few, the proud, our Team… Fox RAGE Pro Team.

Groet en deze is vriendelijk,
Michael “Rookie” Stalenhoef.