Finale NKS 2008 update 1


Update 1 NKS Finale 2008

NKS Finale en Huldiging kampioenen Standard Horizon-Total Fishingcup 2008!

Vooraf aan het startsignaal  gingen vele verhalen rond over het Finalewater…..Het Zoommeer, vooral in het voorjaar goed,  laatste tijd goed gevangen, je moest er wel minstens 25 maatse hebben om te  winnen, sommige dagen vang je er helemaal niets, ook in een periode van goede  vangsten…. De tijd zou het leren…...

Het Zoommeer is natuurlijk een uitstekende keuze en een fantastische plas water voor de 46 boten die mochten deelnemen aan de prestigieuze finale van het NKS. Een ruime trailerhelling met  meer dan voldoende ruimte om te traileren. Voor sommige deelnemers uit het noorden van het land liep de wekker deze dag al om half drie ‘s ochtends af!! Ditmaal konden de Vlaamse en Brabantse deelnemers eens tot half vijf blijven liggen.



De vissers verspreiden  zich snel over het gehele meer en er werd meteen vanaf het begin al  gevangen…. Vaak op 4-6 meter. Er waren wel potentiële hotspots waar een  groot aantal boten op korte afstand langs elkaar heen kruisten met shadje,  fireball en dropshot. Sommigen kozen voor het anker en de pen. En sommigen  deden dat op de goede plek.

Luc  Coppens en Ronny Lensink b.v. lagen op de goede stek voor anker en vingen met de pen en aasvis vele snoekbaarzen de hele wedstrijd door!  (57 stuks) Enkele geankerde boten op nagenoeg dezelfde stek vingen ook buitengewoon goed vis “op het handje met de sleep”. Eric  Marteijn en Tom Kroon vingen  in een rap tempo (37 stuks)  maar moesten met een fraaie tweede plaats genoegen nemen.  Ron Heijne (met de  arm in het gips!) en Daud Kaischoven wisten met veel gevoel ook 22 maatse  vissen te verleiden hetgeen hun de derde plaats opleverden.


Anton van Gameren met de grootste vis van de dag (94,2 cm)

Elders op het meer werd door een enkele boot ook  nog meer dan 10 vissen gevangen, maar de meeste boten bleven met fireball en  shad (en wie weet wat voor speciale technieken nog meer) onder de tien maatse. 

Ook werden er met regelmaat fraaie Botten gevangen, zowel op visje,  fireball als shad…

Natuurlijk weer alle lof voor de  controleboten waarvan een boot het wel bijzonder druk had. In totaal werden door 44  boten 344 maatse vissen gevangen, een gemiddelde de beste Nks-ers  waardig!


Een gedeelte van de “harde kern” vrijwilligers, die het NKS mogelijk maken….

Hoewel er vandaag geen prijs was voor de grootste vis is het  toch aardig om ze even te  noemen:

1. Anton van Gameren 94,2  
2. Eric Marteijn 78,3  
3. Ronny Lensink 77,1

Op de  ondiepte werden ook af en toe mooie snoekbaarzen gevangen, maar vooral fraaie  Baars. Die deden vandaag echter niet mee voor het klassement.

Het restaurant bij de Speelmansplaten was na het traileren een gezellige boel: een hapje en een drankje voor elke deelnemer en natuurlijk liep iedereen met elkaar nog eens de wedstrijd door. De prijsuitreiking begon met een korte terugblik op de afgelopen jaren en met name de laatste weken door NKS voorzitter Ronald Raggers. Wisseling van sponsoren had het bestuur in de laatste weken aanloop naar de NKS-finale buitengewoon veel extra werk bezorgd.


Applaus voor scheidend voorzitter Ronald Raggers die samen met o.a. Kees Timmer, Gerben Mul, de wedstrijdcommissie én uiteraard de controleurs, het NKS maakten tot wat het nu is.

Gelukkig waren genoeg andere sponsoren bereid op korte termijn hun steun toe te zeggen. (Voor extra info: zie Nksnoekbaarsvissen.nl). Alle deelnemers bedankten de emotionele, vertrekkende voorzitter met een applaus voor zijn geweldige inspanning van de afgelopen 4 jaar. Hij op zijn beurt vroeg vooral ook aandacht voor penningmeester Kees Timmer, bestuurslid Gerben Mul, de wedstrijd commissie en de controleurs. En geen NKS zonder sponsors!

De grootste baars werd dit seizoen gevangen door Tom kroon (49,5 cm). De grootste snoek door Sven Vervloesem (85,5 cm). Grootste snoekbaars door Hans Versleijen (92,1 cm). Jaap Uithol kreeg een troost prijs voor zijn megasnoek van 125 cm…. Helaas in juni gevangen, dus gezien de gesloten tijd geen vis die meetelt.

Huldiging winnaars Standard Horizon-TotalFishing Cup 2008


Chris Bloemert en Asjen Land doen altijd mee voor een kopprijs. Wonnen reeds 2 x de Finale en nu weer 3e over alle wedstrijden!

De winnaars van de Standard Horizon-TotalFishing Cup (Beste over alle NKS wedstrijden gedurende het gehele seizoen) kwamen voor het eerst sinds het ontstaan niet uit Nederland….. Sven Vervloesem en Mark Dauwen waren de sterksten en terechte Vlaamse winnaars van 2008 met ruime voorsprong op Eric Marteijn en Tom Kroon die na de winst van vorig jaar, nu tweede werden.


Voor Tom Kroon en Eric Marteijn is 2008 het jaar van de 2e plaatsen….Tweede in de Finale en 2e over alle wedstrijden waar zij vorig seizoen nog nummer één waren.

Chris Bloemert en Asjen Land (die ook al eerder 2 x de Finale wisten te winnen evenals die van 2007)  visten zoals altijd de laatste jaren sterk en eindigden dit jaar op een derde plek. Sympathieke Boudewijn Vis en Anton van Gameren werden vierde en de Vlaamse Chris Boxberger en Peter Engelen bezetten de 5e plaats.


Glorieus winnaars over alle wedstrijden van 2008; Sven Vervloesem en Mark Dauwen, een zeer knappe prestatie.

En dan natuurlijk de huldiging van de kampioenen van de NKS finalewedstrijd. Een  knappe prestatie van Luc Coppens en Ronny Lensink maakten ze de gelukkige winnaar van de Marine boot en kortingsbon van 500 euro voor een Tohatsu bb motor,  geschonken door de importeur Excellent Watersport uit Mijdrecht.

Marco Groenewegen van Evin speelde een belangrijke rol in het binnenhalen van deze hoofdsponsor evenals de webwinkel Fishing Direct, die spontaan een deel van de kosten voor hun rekening namen.  

Eric Marteijn en Tom Kroon mogen door hun fraaie tweede plek gaan vissen in Zweden en Ron Heijne en Daud Kalschoven hoeven nooit meer voor anker met hun door Evin geschonken elektromotor met acculader.Henk en Johan Ekkelboom werden sterk vierde en Kris Eysermans en Johan Vos werden met 18 vissen vijfde.

Verder kregen alle winnaars een hengeluitrusting van de eveneens nieuwe Finalesponsor Rozemeijer


Marine aluminum visboten hebben een verassende collectie aluminium visboten waaronder een geavanceerde serie uiterst lichte en makkelijk vervoerbare.

Zonder twijfel een buitengewoon goede wedstrijddag en geweldig NKS wedstrijd seizoen. En…. Nu staat  het volgende seizoen weer al voor de deur: op 19 oktober al de eerste nieuwe wedstrijd van het komende seizoen op het Haringvliet. Wie gaat voor de revanche of wordt het een nieuwe outsider?  En….wie eenmaal aan de ereplaats geproefd heeft wil misschien nog een keer dat supergevoel meemaken. Kijk voor meer info op de site van het NKS

Total Fishing zal er ook in het nieuwe seizoen weer voor zijn lezers bij zijn!


ANDEREN LAZEN OOK