Fair for Lure & Fly 2007!!

Fair for Lure & Fly 2007!!

Op de komende Fair for Lure & Fly is ontzettend veel te zien en te beleven. Geen beurs heeft zoveel te bieden aan de bezoekers die alles willen weten over hun hobby en dat het liefst ter plaatse willen uitproberen. Hieronder een greep van  wat u zoal kunt verwachten. Voor een voledige lijst van standhouders en deelnemers kunt u uiteraard ook terecht op de site van de Fair for Lure & Fly!

1
Molens, hengels, kunstaas en veel meer van de merken die Daiwa-Cormoran verdeelt in Nederland, zullen op de Fair te zien zijn. Daiwa en Cormoran presenteert  het materiaal en geeft voorlichting en adviezen over het juiste gebruik ervan. Hiertussen vind u de juweeltjes die de roofvisser waardeert, zoals de reels en spinmolens van Daiwa en het zeer uitgebreide assortiment CORA-Z kunstaas (hard en zacht) van Cormoran. Nieuwtjes zijn er in de vorm van nieuwe lichtgewicht- en ook ‘big pit’ werpmolens van Daiwa en Cormoran voor zowel ultralicht als zwaar roofviswerk. Let op de nieuwe verticaal- en jerkbait hengels! Info:
www.daiwa-cormoran.info 

2
Svendsen Sport zal aanwezig zijn met Prologic Savage Gear roofvisprogramma. Dit relatief nieuwe merk is met zevenmijlslaarzen de roofviswereld binnengestapt met fraai hengelwerk en uitgelezen kunstaas. Het nieuwste kunstaas zal op de Fair aanwezig zijn. De spionagefoto’s die we er van zagen beloofden al veel, waaronder een ‘moord’plug onder de naam Redrum. Er zal een nieuwe serie aan kleuren uitkomen voor de populaire driedelige 4Play Lip-pluggen en jerkbaits. Svendsen zal ook de nieuwste Okuma-molens tonen, terwijl ook Scierra naar de Fair komt. Info:
www.prologicfishing.com 

3
Dietmar Isaiasch en Bertus Rozemeijer zijn de bekende gezichten bij onder meer de merken Rozemeijer en Salmo. Deze merken leveren een veelgebruikte selectie aan hengels, molens, kunstaas en accessoires aan de gespecialiseerde roofvisser. Zowel Bertus als Dietmar nemen hun visboot mee naar Maurik en zullen ook deel uitmaken van het lezingcircuit, maar gaan daarnaast zeker ook de promotie verzorgen voor de nieuwe roofvishengels in de Qualifier- en 2-It-series. Let op, er zullen roofbleihengels, fireballhengels en ook dropshothengels gelanceerd worden. Mis deze niet! Info:
www.rozemeijer.com en www.ultimatehengelsport.nl

4
Butchertail, Cranebaits, Musky Mania, Grandma, Illex, Strike Pro, Believer, Rozemeijer, St Croix en erg veel rubber. Zo kennen we Kuperus hengelsport uit Leek als kenner en verkoper van de beste kunstaasmerken en –uitvoeringen. Op de stand van Kuperus in Maurik wordt kunstaas verkocht maar worden ook demonstraties van  kunstaas gegeven in de bekende waterbak. Nieuw zijn de Phantom FlexX van Strike Pro; de Rozemeijer shads, terwijl Illex een speciale plek krijgt binnen de stand. Een mega kunstaascollectie, dus kom dat zien en oordeel zelf . Info:
www.kuperushengelsport.nl


5
De firma IJsselsport uit Baak verkoopt boten, bb-motoren en toebehoren voor de watersport. Er is een breed assortiment aan visboten want IJsselsport is importeur van Kaasbøll en Alboats en dealer van Lund, Gipsy en Quicksilver. IJsselsport toont de nieuwste Lund 2008 modellen op de Fair en zullen ook andere nieuwe boten hun primeur voor het publiek laten meemaken. Onder hen de Kaasbøll aluminium console-boten en de Alboats polyethyleen boten. Beide gebouwd in Noorwegen en nu te zien in ‘Thailand’, zoals in de volksmond ’t Eiland van Maurik genoemd wordt. Het is tijdens de Fair mogelijk om met de boten een testvaart te maken. Info:
www.ijsselsport.nl

6
Kunstenaar Jeroen Verhoeff  is een graag geziene gast op menige beurs. Jeroen is een natuurliefhebber die prachtige schilderijen maakt en met veel geduld en precisie te werk gaat. Eerst leeft en leest hij zich in het onderwerp in. Dan volgens schetsen. Zijn ‘opbouw’ van een schilderij van een snoek ging in fases, waarbij eerst op schaal een model werd gebouwd dat vervolgens nageschilderd werd. Als duiker weet hij veel van vissen en hun gedrag. Info:
www.jeroenverhoeff.com


7
Wolf Camper Benelux is komt uit Denemarken en levert A-kwaliteit Outdoorproducten zoals kleding, tenten en schoenen. Dit jaar komen zij met een super wind- en waterdicht jack in het assortiment, genaamd Apache. Een lichtgewicht jack, groen met zwartblauwe afwerkingen. Een must voor de actieve visser. De Apache is niet gevoerd, maar voor de koude omstandigheden levert Wolf Camper de Alaska. Een robuust, stoer jack die is getest boven de poolcirkel. Het allround jack is absoluut wind- en waterdicht en beschikt over een uitneembaar binnenvest. Kijk ook naar de thermische onderkleding, sokken en broeken van Wolf camper. Info:
www.wolfcamper.com

8
Spro en Gamakatsu komen naar Maurik met opvallend veel 2008-nieuws. Velen kijken uit naar nieuwe HS-hengels, welnu ze zijn er. Het gaat om een exclusieve Henk Simonsz Signature serie. Droomhengels in de uitvoeringen Troller, Verticaal, Allrounder en Softbait. Ook nieuw zijn de series HS PikeFighter en Sti hengels; Sportsman (wormshaft) molens; nieuw kleuren Screaming Devils en PikeFighters (ook 3-delig nu). De SD heeft bovendien een uitvoering met schubben-design gekregen voor meer ruis, terwijl de zinkende exemplaren ‘nose-down’ zijn uitgevoerd en dus ‘azend’ op de bodem blijven staan. Verder een grotere Aruku shad (85 mm) en een HS The PikeFighter roofvisnet voor metersnoeken. Info:
www.spro.nl

9
Met Luc Coppens, Frank Siemerink en Ronny Lensink zal Fox International haar stand bemannen om het Fox predator roofvispakket te presenteren. Naast de bestaande range in roofvishengels, kunstaas en accessoires zullen er ook de nieuwste snoekbaarsshads getoond worden. Deze zijn er in 18 kleuren en 3 modellen. Verder wordt de nieuwe Pro serie snoekbaarsverticaalhengels getoond, alsook een pro serie voor de kantvisserij met shads. Doodaasspecialist Sebastiaan Verkerk zal op de stand aanwezig zijn om verschillende technieken te demonstreren.

10
Groothandel Q-baits neemt haar verzameling Lucky Craft, Food Source Lures en een eigen lijn een nieuwe houten ‘swimbaits’ (pluggen) mee naar Maurik. Fraaie staaltjes handwerk die houten pluggen, met namen als Persuader, Jackall, Flathead en Chug. Nico de Boer verzorgt demonstraties van Lucky Craft pluggen. Ook producten van Colmic worden getoond. Q-baits is dealer hiervan geworden. De Food Source lures vallen op doordat ze 100% biologisch en zelfs voor de mens eetbaar zijn. Info:
www.qbaits.nl

11
Door middel van de websites
www.boten.nl, www.boten.be en het advertentiemaandblad Via Boten beschikt Via Boten over een gigantisch ‘Vraag en aanbod’ aan boten en zelfs huizen aan het water. De Via Boten wordt op de Fair uitgedeeld aan het publiek. Het blad staat overigens ook vol redactionele bijdragen over nieuw boten en allerhande weetjes. Info: www.boten.nl

12
Shakespeare reist af naar Maurik met een aantal sterke merken. Natuurlijk haar eigen K2 Ugly Stik roofvishengels, maar ook een mooie vloot aan Partridge vliegvismaterialen. Hengels, reels, lijnen en vliegen. Verder waadpakken van Baleno, de drijvende X-tools gereedschappen en Experience bellyboats en 7-delige reisvliegenhengels. Ook reishengels van Odyssey zijn aanwezig. Info:
www.shakespeare.nl

13
Klarälven Fly-Fishing Adventures heet de toko van Ed & Denise van Riet die (vlieg)vis reizen naar het gebied rond Eksharad in Zweden verzorgt. Dit wordt een van de eerste begeleide vliegvistrips naar dit gebied in Zweden, kleinschalig en gericht op kwaliteit en persoonlijke service onder leiding van twee Nederlands-, Duits- en Engels-sprekende ervaren visgidsen. Goede mogelijkheden voor beginnende en ervaren vissers met werplessen en vliegbinden. Een complete week inclusief veel extra’s als eland- en beversafari. Let op introductie-aanbieding op de Fair! Info:
www.hedegardspensionat.com.

14
Watersport Vonk, gevestigd aan de Molenstraat in Maurik, speelt een thuiswedstrijd. Vonk blinkt uit in de verkoop van visboten en toerboten van diverse merken. Rhea Gipsy polyestervisboten vormen de blinkende trekpleister voor sportvissers. Op de Fair is er mogelijkheid tot varen met een Rhea Gipsy V 480. Kijk ook even op het aanbod op
www.watersport-vonk.nl.

15
Guusbaits tackle biedt informatie en verkoop van allerhande roofvisvanger zoals jerkbaits, pluggen maar ook goede kunstaasjes als de US Baits shads. Nieuw voor Nederland zijn de Specimen gear lures, een uniek product in Nederland. Het gaat om een nieuwe serie handgemaakte jerkbaits. Deze zijn exclusief op de Guusbaits stand te zien. Info:
www.guusbaits.com

16
Lureparts is 8 en 9 september ook weer present op de Fair for Lure en Fly. Zij zullen met het complete assortiment aanwezig zijn. Hieronder de populaire bouwpakketten voor jerkbaits zoals de Guusbaits en de Grandma; materialen om softbaits te gieten zoals mallen, plastic, kleurstof en geurstof. Zie ook
www.lureparts.nl

17
Als vanouds zal Rentenaar Hengelsport uitblinken in compleetheid en kun je er altijd iets nieuws vinden voor snoek en andere targets. Dit jaar zal Rentenaar op de Fair zijn met Abu Yabai hengels, nieuwe Pinnacle reels en Missing Link jerkbait creaties. Handgebouwde jerkbaits vanaf 9,95 euro. Een zeer groot aanbod kunstaas valt er te zien, alsmede de befaamde testbak met water! Info:
www.rentenaar.com

18
De heren van Pike Master Lures –ook PML Travel- staan u in werktenue te woord over de prachtige producten waaronder de befaamde Strike Pro kunstazen. Dit jaar op de Fair met de Flexx Phantom; een verzwaarde Buster Jerk II (12 cm – 45 gr) en nieuwe BJ-kleuren waaronder een Nemo-versie; een nieuwe Broman O Dell kledinglijn, het Deens kunstaasmerk Innovative Lures; titanium 60 en 75 lb spinstangen van Finn-Tastic en verzorgde groepsreizen (tot 32 personen) met gidsen naar Noorwegen. PML testvissers Koen en Kris zijn met boot aanwezig! Info:
www.pikemasterlures.nl

19
De Fair verwelkomt John Ezendam met zijn merk Standard Horizon. In de USA een topmerk dat ook naar ons land overwaait. Omvat plotters, combo’s met visvinders, portable- en vast marifoons, accessoires en C-Map maxi-kaarten voor navigatie op zee en binnenwateren. De prijsgunstige toestellen zijn uitgerust met zeer goede schermresoluties. Standard Horizon heeft demoboten van zijn Prostaffers klaarliggen voor demo’s van de toestellen. Bovendien is het merk hoofdsponsor van de jeugddag van het NKS en stelt het tevens de boeien beschikbaar.

20
Druk wordt het zeker op de stand bij Bennie Muizelaar’s Bens Fishing Tackle Bv’. De merken van deze groothandel zijn haast niet meer te tellen. Een greep dan maar: Fishbelly, Bass Assassin, Lunker City, Albackore; Northland Tackle, Pro-soft Bait-Glue, Action Plastics, Garry Yamamoto, Imakatsu, Evergreen, Delalande, St Croix Rods, Major Craft, ‘Promar, Ahi nets; Bens Top Secret. Samen met Wout van Leeuwen verzorgt ‘Ben’ demonstraties dropshotvissen en andere technieken voor roofvis en zeebaars. Let vooral op de nieuwe ‘jelly’ Fishbelly aasjes, rigmaterialen van Evergreen en de Garry Yamamoto swimbaits. Info:
www.bensfishingtackle.nl  

21
De interesse en honger naar Lund visboten kan gestild worden in Zoeterwoude bij de officiële Europese Lund-distributeur Eutraboat. De klasse, hoge inruilwaarde en levenslange garantie van de Amerikaanse visboten spreken voor zich. Op de Fair, waar Eutraboat vorig jaar ook aanwezig was, presenteert Eutraboat een aantal nieuwe Lund ‘08 types. Er zijn ook boten in het water voor demo-vaarten. Uiteraard is er uitleg over alle nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen in het jaar 2008. Info:
www.eutraboat.eu  

22
The Carp Collector –we weten het inmiddels- heeft zijn naam niet mee als het om roofvis- en vliegvisproducten gaat, maar het gaat hier wel eventjes om de importeur van bijvoorbeeld Hardy en Greys in Nederland. Menigeen kwijlt rond de mondhoekjes bij het aanschouwen van een vliegenhengel of roofvisstok van deze merken. Trouwens, ook de merken Reuben Heaton (weeginstrumenten), Fishpond en de shads van Fish-Trap, AA’s en Big Hammer behoren tot de CC-stal. Nieuw zijn de meervalproducten van Catfish Pro – heavy toys for big boys indeed. Info:
www.carpcollector.nl

23
Het onlangs naar de Stuwdam verhuisde watersportbedrijf  Ribbink Nautic uit Amersfoort heeft zich tot dealer verklaard van Hobie viskajaks. Deze kajaks combineren het varen –ook op de Fair- en vissen per kajak dankzij een uniek ‘handsfree’ trapsysteem. Verder is Ribbink een samenwerking aangegaan met Van Zelst Watersport. Naast de geïmporteerde boten van Sea Lion is Ribbink Nautic ook dealer geworden van de Sylvan visboten. In Maurik heeft Ribbink Nautic zowel een aantal Sylvan boten op de kant als in het water. Extra aandacht voor de zelf ontwikkelde Robido Fish, een visboot op basis van de Verano 420. Komt in een basis (met vloerbedekking) en luxe ( met kuipverlichting en console) uitvoering. Vanaf 2500 en 3000 euro. Zie ook de site. Info:
www.ribbink.nu


24
Yamaha Motor Nederland vertegenwoordigt naast Yamaha buitenboordmotoren de bootmerken Linder (Sports en Fishing!) , Crescent, Bombard en Pioner. In Maurik zal Yamaha een brede presentatie van de Yamaha producten tonen. Met daarbij ook de nieuwste blikvanger; het F9.9 viertaktmodel. Deze is krachtig, stil, draagbaar, licht, zuinig en technisch superieur, een ideale bb-motor om mee te trollen. Het 2008 model F15CEHL en F20BEHL is het nieuwe electrisch startend model mét stuurhendel ontwikkeld voor de vissers. Veel Yamaha buitenboordmotoren kunnen uitgerust worden met een multi functionele stuurhendel waarbij alle functies geïntegreerd zijn. Speciaal voor de vissport kan vanaf model F50 ook een trolling functie gebruikt worden, de snelheid kan heel eenvoudig en precies worden ingesteld. Info:
www.yamaha-motor.nl


25
Shimano kan opnieuw een flinke toeloop aan bezoekers verwachten bij haar stand aan het water, waar ook de Scherpwerp-competitie plaatsheeft. Na de onthulling van de Fireblood-hengel- en molen loont het de moeite om deze exclusieveling eens van dichtbij te bekijken. Kopers worden overigens tot Fireblood-member gebombardeerd en krijgen toegang tot de speciale site. Shimano toont in Maurik niet alleen de nieuwste Shimano-molens en –hengels, maar ook kleding en niet te vergeten het (nieuwe) kunstaas van Rapala en Storm. Dit is dé kans om vrijwel alle hengels en molens uit te proberen aan het water! Mis ‘t niet dus. Info:
www.shimano.com

Ook aanwezig op de Fair zijn o.a.:
Simrad – Sanders – Handy Fish - Otter hengelsport – Henk Peeters – Fish Inn – Wout van Leeuwen – MacFishing – Baron Marine – Evin – Marcraft – Eggers Jisp – de Vluchtende Visser – CJW Rod Design – Midland Watersport – Albatros Hengelsport – Pega – nautische Unie – Tohatsu – Mole Boote – Marine Power Nederland – Sportvisserij Nederland – VNV – Sampan Trading Nederland – Aqua Centrum Tiel – Publishing House – US Bait Tackle shop – Remco van de Berg – P&S -

                        Meer info: http://www.fairforlureenfly.nl