European Pike Challenge 2009 van start!

European Pike Challenge 2009 van start!

door Lance senior

Vandaag, maandag 21 september 2009, begon de eerste dag van de European Pike Challenge 2009 welke zoals gebruikelijk in Ierland wordt gehouden. Er wordt 3 dagen gevist om deze begeerde titel te veroveren door vissers uit heel Europa. Het credo van deze wedstrijd luidt dat het meedoen nóg belangrijker is als winnen want de gezelligheid en kameraadschap bij dit treffen is spreekwoordelijk.

 
Op 21, 22 en 24 september 2009 wordt er opnieuw gestreden om de European Pike Challenge.

Met ruim 90 team uit Nederland, Belgie, Duitsland, Polen, Engeland en Ierland werd er om 10.00 uur gestart. Eerst met een flauwe wind en een zonnetje, wat later omdraaide naar windkracht 7 uit het ZW.Gelukkig bleef de regen uit.


Bedrijvigheid bij de start

Gestreden wordt om het totaal gewicht aan gevangen snoek over de drie dagen, waarin de woensdag opgenomen is als vrije dag. Bij het weegstation “ Two mile Gate” was het een drukte van jewelste. De een na de andere kwam binnenstuiven om het nodige te laten wegen.
 

Je vindt de visboten nauwelijks terug op het grote Lough Derg

Ferdinand Heijerman, meerdere keren winnaar van dit toernooi en doet nu niet meer actief mee als wedstrijdvisser, was op het meer met een aantal gasten en had ondanks de wind toch ook een goede dag met mooie vissen waaronder een meterplus.


De leider in het klassement John Moate

De Ier John Moate leidt het voorlopig klassement met een totaal gewicht van 13,3 kg, terwijl de grootste vis van 9,4 kg gevangen werd door Tony O’ Donoghue.


Rick Zevering de beste Nederlander tot nu toe

De Nederlander Rick Zevering staat met een totaal gewicht van 8 kilo op de 9e plaats, terwijl de andere Nederlanders Herman Molenaar en Willeke Ansink  voorlopig op respectievelijk de 33ste en 49e plaats staan.

Van onze Belgische vrienden staat Marc Timmermans , als eerste Belg op de 12e plaats. Ook voor vandaag (dinsdag) verwacht men weer een stevige wind maar er zijn daar genoeg stekken waar je ook in de luwte kunt vissen. We wensen de organisatoren een prachtig evenement toe!


ANDEREN LAZEN OOK