European Pike Challenge 2006 (2)

European Pike Challenge 2006 (2)

De eerste van de drie wedstrijddagen van de European Pike Challenge zit er weer op. Het aantal deelnemers ligt ruim boven de honderd en ze komen vanuit alle windstreken van Europa.  Zo zijn er o.a. snoekvissers uit Ierland (uiteraard), Engeland, Wales, Duitsland, Belgie, Slowakije en Zwitserland.

 Ook deze keer wordt het grote internationale toernooi gehouden op het vermaarde Lough Derg (Ierland). Dit is niet alleen een erg groot en wonderschoon meer, maar het geniet ook internationale faam als het gaat om maximale kansen op grote snoek.


  “Het team van Slowakije”

John Ezendam van sponsor Eagle/Lowrance was wederom een grote steun in de rug van de organisators van het toernooi en zorgde tevens voor een aantrekkelijke prijzentafel. Het weer op de eerste dag was uitstekend met in het begin een paar regendruppels, maar daarna werd het een zonnige dag met een licht briesje uit het westen.

  Zoals gebruikelijk in veel landen ging het om het gewicht en niet om lengte van de snoek. De winnaar is degene met het grootste totaalgewicht over de 3 wedstrijddagen.De vangsten waren uitstekend met vooral een fors aantal grote snoeken, hetgeen de reputatie van Lough Derg weer eens bevestigde. De grootste vis was ruim 10 kg en werd gevangen door de charmante vrouwelijke deelneemster Sheila Corish. Zij ving daarnaast ook nog een grote snoek van ruim 7,5 kg en staat met een totaalgewicht van 17 kg en 820 gram bovenaan. De nummer 2 en 3 zijn de Ieren Tommy Conway en William Carey met 13,940 en 13,900 kg, een verschil van slechts 40 gram! In de top 20 staan verder o.a. vissers uit Engeland, Zwitserland en een Slowakije.


“De Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman neemt niet deel aan de Pike Challenge ( die hij overigens al verschillende malen wist te winnen)  maar viste op hetzelfde water met zijn gasten. Dat ze er wel degelijk zitten bewijst opnieuw deze foto”

De lijst met de tussenstand hing ‘s avonds in Crotty’s, een van de vele gezellige plaatselijke pubs. Daar waren dan ook heel wat vissers te vinden die onder het genot van een pint Guinness of een ander drankje een gezellig onderonsje hadden met daarbij de nodige sterke verhalen.

 Morgen is er weer een wedstrijddag en uiteraard houdt Total Fishing u op de hoogte van het verloop.


ANDEREN LAZEN OOK