Eric Goossens wereldkampioen bootvissen!

ERIC GOOSSENS WERELDKAMPIOEN BOOTVISSEN

Na drie zinderende wedstrijddagen voor de kust van het Belgische Blankenberge heeft Nederland er een nieuwe wereldkampioen bij. Topvisser Eric Goossens wist in drie dagen met ruim 38 kilo vis de eerste plaats te veroveren.


Eric keurig in officieel tenue van het Nederlandse team op de hoogste trede van het podium!

Naast de individuele wereldtitel werd Nederland als team verdienstelijk vierde. Ons nationale team eindigde achter Spanje (1e), Engeland (2e) en Duitsland (3e).

Met dit wereldkampioenschap heeft Nederland laten zien dat ze tot de wereldtop behoort. Ook werd weer duidelijk dat wedstrijdvisserij geen kwestie van geluk is, maar dat het succes, net als bij alle andere sporten, een kwestie is van kennis, vaardigheid en vooral doorzettingsvermogen.


De stijlvolle officiële prijsuitreiking van dit wereldkampioenschap vond plaats op het stadhuis van Blankenberge

Eric Goossens uit Bergen op Zoom, nu dus uitkomend voor de Nederlandse driekleur, behoort ook tot de vaste kern van het zoutwaterteam van Spro/Gamakatsu. Eric beschikt over bovengenoemde eigenschappen: de eerste wedstrijddag werd hij eerste op zijn boot, de tweede dag werd hij dagwinnaar en de derde en laatste dag werd hij koelbloedig tweede.

Eric had overigens veel te verliezen, want voor de wedstrijd had hij al aan coach Wil Franken verteld de nieuwe wereldkamioen te worden. Wanneer je dat dan ook nog waarmaakt, verdien je de gouden plak zonder meer. Ook namens Total Fishing van harte gefeliciteerd!


Na afloop nog even poseren met de gewonnen bekers. Geweldig gedaan Eric!

 


ANDEREN LAZEN OOK