Eindelijk redelijk weer, dus gaan

Zoete Zicht op Zeebaars 123:

Eindelijk redelijk weer, dus gaan

Door Joop Folkers
 
Als je de buienradar moest geloven kwam er een flinke prak regen langs onze kust die (althans volgens de voorspellingen) langzaam maar zeker het binnenland in zou trekken. Op het moment dat we op onze stek arriveerden hadden we misschien 150 meter zicht vanwege één groot uitgebreid regengordijn dat zich, omdat er nauwelijks wind stond, maar langzaam verplaatste! 
 
Het interesseerde me werkelijk geen bal, ik was gekomen om te vissen dus de juiste kleding aan en gaan! Het duurde wel effe voordat de eerste snoekbaars van 2014 zich meldde. Oké, een mini maar dat mocht de pret zeker niet drukken. 
 

De eerste mooie van 2014.
 
Na ruim een uur stopte de regen eindelijk en werd het daar aan die grote plas water zowaar nog aantrekkelijk. We vingen zo nu en dan een vissie maar echt wild was het zeker niet. Toen de wind vanuit het zuiden weer behoorlijk aan begon te trekken besloten we allebei nog een aantal keren te gooien om daarna de pijp aan Maarten te geven. 
 

Ook tijdens de laatste worp heb je kans...
 
Alsof de duivel er mee speelde werd mijn shad ineens getrakteerd op een hele dikke 'boem'. Eindelijk, het kon dus nog! Na een leuke dril mocht ik mijn eerste mooie snoekbaars van 2014 op de plaat zetten. Een lekker gevoel en geloof me, ik reed een half uur later met een zeer voldaan gevoel weer richting Naaldwijk.
 
Stekel ze,
Joop. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -