EFTTEX award voor Shimano

Shimano sleept wederom EFTTEX award in de wacht voor beste nieuwe molen

Van 13 t/m 15 juni 2008 vond in Rome (Italië) de EFTTEX beurs plaats. Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd door de EFTTA, de European Fishing Tackle Trade Association.

Shimano ontving hier de award “Best New Spinning Reel” voor de Aero Technium MgS XSA. Dit is de tweede keer op rij dat Shimano beloond wordt met een EFTTEX award voor “Best New Reel”.

Het oordeel van de jury luidde: “Deze molen ziet er adembenemend uit met zijn magnesium body en rotor. Hij heeft alle eigenschappen van een legendarische molen in zich. De Instant Drag slipknop maakt het mogelijk om de slip in slechts een enkele draai van vrijloop naar de gewenste slipstand te verstellen.” Tijdens de prijsuitreiking gaf de EFTTA deze molen de titel “An Instant Classic”.

De Magnesium body en rotor zijn de basis voor deze absolute top in big pit molentechnologie. Werkelijk alles wat Shimano aan molenkennis in huis heeft, is in deze waanzinnige molen verwerkt.

De Slow Oscillation en Aero Wrap zorgen samen voor een uitstekende lijnopspoeling. Met de inhaalsnelheid van 4.3:1 draai je met het grootste gemak 102cm lijn per omwenteling binnen.

De 8 shielded A-RB lagers staan samen met de rollager gelijk aan 12 normale lagers. Zij zorgen ervoor dat de molen als een zonnetje blijft draaien, terwijl bij eenvoudige lagers de corrosie na een aantal jaren toe slaat.

Bovendien herbergt deze molen naast de revolutionaire Instant Drag slipknop alle eigenschappen van het SR concept.

Als het op technische features en werpeigenschappen aan komt is deze SR molen een absoluut zwaargewicht, maar als het puur om gewicht gaat is deze, 10000 maat molen van slechts 495 gram een ongeëvenaard lichtgewicht!

De Aero Technium Mgs XSA wordt standaard geleverd met een extra 6000 maat spoel.

Surf voor meer informatie naar www.shimano.com


ANDEREN LAZEN OOK