Eerste wedstrijd Officieel Belgisch Kampioenschap 2007

Eerste wedstrijd  Officieel Belgisch Kampioenschap 2007

Vorige week zaterdag ging de eerste wedstrijd van het nieuwe kampioenschap te Zillebeke (omgeving Ieper) van start. 26 supergemotiveerde combinaties boden zich reeds vroeg in de ochtend aan in de mooie  accomodaties van  “Zillebekevijver”. Na het toekennen van de respectievelijke bootnummers kon het traileren beginnen.

Al snel dobberde de eerste deelnemers op het water en konden de voorbereidingen beginnen tot omstreeks 9uur kon het startsein werd gegeven worden. De boten voortbewogen door  Electro motoren (buitenboord motoren zijn op deze plas niet toegestaan) gleden in alle rust naar de respectievelijke plekken, het ene team koos om al werpend aan de  slag te gaan, anderen verkozen te  trollen.

 Al snel werden de eerste baarzen ter controle aangeboden, echter daarna viel het aanbijten grotendeels stil  en al snel schakelde enkele teams over op trollen, en dit niet geheel zonder succes!  Nu waren de eerste snoeken aan de beurt, allemaal vissen tussen de 60 en 80 Cm met een uitschieter van 84 Cm .

De tijd vorderde gestaag en het  bleek dat het toch best een taaie wedstrijd ging worden. Meer en meer teams waren intussen reeds overgeschakeld naar het trollen en dit met wisselend succes. Een totaal van om en bij de 60 vissen werden ter controle aangeboden, het totaal gevangen vissen lag uiteraard veel hoger .

Tijdens het traileren werd de uitslag door de jury leden berekend en kon men al spoedig aan de prijsuitreiking beginnen


De winnaars samen met hoofdsponsor Bart Jenje van Baron Marine die prachtige prijzen ter beschikking stelde. Van harte proficiat!

Als eerste team kwamen de titel verdedigers en op baarsvissen bijna onklopbare team Soupart/Brosko uit de bus met een eervolle 2e plaats voor de  locale helden Casiers – Aernaerts. Een derde plaats was er uiteindelijk voor het koppel Vanhaute/De Backer. Verschillende sponsors hadden een mooie prijzentafel bijeengebracht en de uitbaters van taverne- restaurant  “Zillebekevijver” verdienen een compliment  voor het ter beschikking stellen van hun accommodatie en het laven van de vele dorstige kelen.

De organisatie kon terugkijken op een welgeslaagde en zonnige dag terug blikken. De volgende wedstrijd vindt plaats op het gekende meer van Butchenbach, een groot meer dat ons hopelijk even grote verassingen te bieden heeft ?

Tot ziens op de volgende wedstrijd OBK !



ANDEREN LAZEN OOK