Eerste dood-aas viswedstrijd

 
Eerste dood-aas viswedstrijd

Door Ron Stolk

Zaterdag 27-01-2007  was het dan zover; de eerste Dood-Aas snoekwedstrijd .
Locatie was de jachthaven W.S.V. Vlietland In Maassluis.Een mooie plek om te vissen, ware het niet dat niet leden hier geen toegang hebben… Maar voor deze ene keer waren de hekken voor een klein gezelschap van 10 personen open!


Het selecte gezelschap…

De organisator Ron Mansveld heeft dat rond gemaakt, meer dan dat zelfs. De kantine van de jachthaven mocht ook gebruikt worden. Voor een kop koffie, een hapje en een drankje zelfs met bediening door de dames aldaar aanwezig !

Het kon niet op! Zelfs het Hollandse weer werkte mee.  Een prachtige dag, nu
moest de vis nog meewerken. De dode aasvissen werden om 0.900 uur te water gelaten. 
Alle soorten werden gebruikt , van kleine vorens tot sardines, haring ,ja en zelfs grote
makrelen die gerookt op je bord niet zouden misstaan !


De kleinste tja, fingers and thumbs.

Dit alles in de hoop de dikke snoek te vangen. En ja, de eerste snoek was al snel een feit. 81 cm 4 kilo zwaar!  Daarna nog twee aan de zelfde zijde. Nu is het wel zo dat de ene stek de andere niet is. De organisatie had daar dus een regeltje op bedacht. Na drie uurtjes vissen, lunch in de kantine, een andere visstek loten. Zodat iedereen op een andere plek zou vissen! Na een uurtje lunch en een drankje, werd de wedstrijd voortgezet.
Nieuwe ronde nieuwe kansen. Het leek er op dat ook de snoek trek had gekregen!

Een mooie vis werd gevangen, dit werd op professionele wijze vastgelegd op camera vanaf het water! Jawel er was zelfs een professionele cameraploeg (Yellow Dog MP) aanwezig om alles vast te leggen op beeld,  zowel aan land als op het water. Geweldig!


Erik en Nees in aktie.

Onder het toeziend oog van de filmers werd de vis gedrild gemeten en gewogen en voorzichtig en met respect terug gezet! Om 16.00 uur was de wedstrijd afgelopen en was het tijd voor een drankje en natuurlijk de  prijs uitreiking! Er werd vooral gevist om de eer!  Maar prijzen waren er ook.
Allereerst de wisselbokaal, een mooi set kunstaas van de firma AXX!
Een tegoedbon van Hengelhuis Maassluis en een tegoedbon van Wout van Leeuwen.
De einduitslag :

1. Roger Van Hengst  98 cm - 5,1 kg
2. Rene Spaans          82 cm - 4,1 kg
3. Teun Pasterkamp   77 cm - 2,7 kg       (prijs kleinste vis)
4. Roger Bakker          81 cm  -4,0 kg
5. Peter Westphal        81 cm  -3,8 kg


De winnende vis 98 cm en 5,1 kg.

Er werd naderhand nog een drankje genuttigd en nagepraat over de wedstrijd. Later ging iedereen met een leuke ervaring rijker huiswaards! Rest mij nog mijn dank uit te spreken naar de organisator Ron Mansveld, de jachthaven Maassluis voor de accommodatie en de bediening!

Tot volgend jaar!


ANDEREN LAZEN OOK