Eén grote koude ellende!

Zich op Zeebaars 96

Eén grote koude ellende!

Welke visser je ook spreekt iedereen loopt stevig te balen van dit ellendige koude winderige weer. Dag in dag uit wind, wind en nog eens wind.

En dan alleen maar uit die koude,onsympathieke oostnoordoostelijke hoek! Als we tijdens de zomermaanden de mazzel hebben dat de wind uit dezelfde richting waait,dan kunnen we vrijwel zeker mooi,warm zomer weer verwachten! Maar goed vorig jaar in deze zelfde periode was het mooi,rustig  warm “korte rokjes”weer! Dus we blijven gewoon hopen.

Ook voor de visserij is deze wind op zijn minst gezegd ongunstig. Tijdens mijn joggingsessie van vanochtend stond er weer niet één visser op de pier van Hoek van Holland! Logisch want er wordt a:bijna geen schub gevangen en b: je staat gewoon uit te gaan met die harde oostelijke wind. Gewoon lekker thuis blijven dus en schaatsen kijken. Was trouwens wel weer effe grandioos van onze mannen en vrouwen!!


Zodra het weer omslaat zullen de echte die hards weer op de pier verschijnen om hun eerste zeebaars re scoren!

Neen,wat mij betreft mag het heel snel warm water gaan regenen! Gewoon lekker een warm zonnetje erbij! Dat geeft al weer heel snel een beter gevoel. Ik ben er eigenlijk nu al van overtuigd dat onze zeebaarzen net als vorig jaar weer gewoon 2 tot 3 weken later zullen arriveren!

Dit heeft zeker niet alleen te maken met de huidige zeewater temperatuur van effe rond de 3 a 4 graden maar ook het aantal zonuren valt tot op heden gewoon vies tegen. Niet direct een rede om te juichen dus! Ook de snoekbaarsvisserij vanaf de kant zit in een hoek waar de bekende klappen vallen. Ik kan me niet herinneren dat ik binnen één jaar zoveel NUL sessies heb gevist.


Op dit soort plaatjes moeten we waarschijnlijk nog wel even wachten!

Ook het aantal aanbeten bleef beperkt tot een minimum!? Ik hoor de laatste tijd steeds meer snoekbaarsvissers hun ongenoegen uitspreken over de enorme impact van de zegenvisserij! Doormiddel van zegens met een lengte van vele tientallen meters worden momenteel vrijwel dagelijks vele havens en rivieren keer op keer plat gevist om de hoogzwangere “snoekbaarsdames”weg te vangen!


Het zal nog even duren voor dat deze heren weer onze kust aandoen.

Maar goed,weer terug naar onze zoutwater stekels. Als het weer niet snel opknapt kunnen we de eerste grote scholen zeebaars (als ze überhaupt nog bestaan!) zo rond eind april/ begin mei pas verwachten binnen ons kustwater. Jammer, maar waar. Maar ik weet zeker dat als het weer omslaat er weer een stelletje die hards rond lopen die rond eind maart al weer op pad gaan om de eerste zeebaars van het jaar te scoren! Het vangen van zo’n eerste (verse)zeebaars is de afgelopen jaren gewoon een soort status geworden. Alvast succes mannen!


Mooie najaars baarzen!

Binnen een tijdsbestek van hooguit 5 uur een volleerd zeebaarsvisser worden,dat kan!!
Rond eind april gaan mijn vismaat en ik starten met een aantal workshops/cursussen zeebaars vissen. Tijdens zo’n cursus zullen we naast een aantal uren praktijk ook alle in- en outs van deze spectaculaire visserij doornemen.

Duidelijke uitleg over o.a. het te gebruiken kunstaas,materiaal, de manier van vissen etc. Ik denk dat we met ruim 50 jaar zeebaars ervaring heel wat te vertellen hebben! De komende weken zullen we precies uitleggen waar en wanneer deze workshops plaats zullen vinden.

Vanaf het moment dat we zo rond eind april gaan starten kun je me ook volgen op Facebook en niet te vergeten www.totalfishing.nl !!
Stekel ze…! Joop.
 

                    


 


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -