Een fantastische dag met een gouden randje!

Zicht op Zeebaars 106:

Een fantastische dag met een gouden randje!

Door: Joop Folkers

Mede dankzij het warme rustige weer besloten we om weer eens vroeg te vertrekken. Normaal gesproken zijn we zeker geen liefhebbers om gedurende het donker te varen gezien de vele plastic zakken en andere rotzooi die vaak in het water drijven.


In het donker op weg!

Toch moet ik eerlijkheidshalve wel toegeven dat het iets speciaals heeft om zo half in de schemer richting stek te knallen! De visserij was gisteren uitgesproken slecht. Vriend zeebaars was wel aanwezig maar had weinig lust om zich uit te sloven.


De ochtend zon kwam langzaam te voorschijn.

Na een “lange” ochtend wisten we gelukkig toch nog 11 mooie vissen te foppen. Altijd weer een geweldig moment als een klant de eerste zeebaarzen van zijn leven weet te vangen. Het eerste wat je hoort is steeds weer,”mijn God wat zijn die vissen mooi en vooral sterk”!!


Geweldig moment als een klant de eerste zeebaarzen van zijn leven weet te vangen!

We hadden deze maandagmorgen onze zinnen gezet op één van onze beste stekken ooit, te weten de kop van de Noorder blokkendam. De stek waar je gedurende het gehele opkomende water vaak beren van baarzen kon vangen.

Maar zoals ik al eens vermeld heb zijn de stromingen door de aanleg van de 2e Maasvlakte behoorlijk verlegd en daarmee de vangsten ook lelijk teruggelopen. Na ruim drie kwartier varen kon het anker overboord. Er liep nog een stevige ebstroom dus konden we lekker uptide vissen.


Zo nu en dan liep er een moois dikke vis tussendoor!

De 2e worp leverde al direct een dikke dreun op die direct werd gevolgd door een gierende slip. Dikke vis dat was zeker,maar helaas wist de baars mijn jigkop te lossen! Even later was Peter aan de beurt en hij wist de eerste mooie vis binnen het bereik van het schepnet te brengen.


Ook op de plug kwamen er mooie vissen boven.

De baarzen hadden er zin in en na een uurtje vissen konden we 12 mooie dikke vissen noteren! Daarna was de bekende baarskoek weer lelijk op en besloten we om onze pluggen te water te laten. Ook dat bleek geen slechte keuze.

Keer op keer werden ze getrakteerd op dikke dreunen van vooral kleinere vissen. Maar wie treurt daarom als op zo’n moment vrijwel iedere worp een vis oplevert. Rond een uur of één vonden we het genoeg en zijn we op ons gemakkie richting haven gestoomd! Een fantastische dag met een gouden randje!

Stekel ze,
Joop.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -