Doorgeladen kogelgeweer bij stoper gevonden!

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland 

Doorgeladen kogelgeweer bij stoper gevonden!

Door BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland waren er een aantal fuiken ontdekt in een brede kreek in Ouddorp op Goeree-Overflakkee.

Deze fuiken werden onder observatie gehouden. Op maandag 18 mei 2015 werd waargenomen dat er iemand in de buurt van de fuiken in het water liep.

Vervolgens is de politie op de hoogte gebracht, die zowel op Schouwen-Duiveland als op Goeree-Overflakkee zich op strategische plaatsen ophielden.

Ook hielpen BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland mee met het zoeken en iets later werd een mogelijke verdachte staande gehouden door de politie. De man had levende paling in zijn bezit in zijn auto.


In overleg met de officier van Justitie van het Functioneel Parket wordt de verdachte voorgeleid aan de Rechtercommissaris.

De man is vervolgens aangehouden te Nieuwerkerk in verband met een overtreding van de Flora- en Faunawet. Na onderzoek in zijn auto bleek er een gebruikte wildstrik achterin te liggen.

Dit is een verboden vangmiddel. Als er een konijn met zijn kop in loopt dan komt het dier niet meer los en sterft het een gruwelijke dood.

De volgende dag heeft de politie eenheid Rotterdam in samenwerking met de politie eenheid Brabant-Zeeland en de NVWA een onderzoek ingesteld in de schuur waarvan de verdachte gebruik maakte.

In deze schuur werden 66 fuiken, vijf maal staand want en twee grote zegens aangetroffen. Tevens lag er in de schuur een doorgeladen kogelgeweer, voorzien van een geluidsdemper en een richtkijker die duidelijk geschikt zijn voor wildstroperij.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -