Dood-Aas-Dag 2008.

Dood-Aas-Dag 2008.

Ik lig op een spierwit tropisch strand, Hmm de dames zijn schaars gekleed, en hebben weinig te verbergen. THIS IS IT ! Het kan niet veel beter worden! Nog wat drinken Roony?
Dan een hart verscheurend geluid door merg en been gaat het.. .. what is dat dan?  Jep… geweldig, de WEKKER gaat, en ik ben weer een illusie armer.  Maar ik spring uit mijn bed zonder problemen want?………….. het is 27 januari 2008!  Juist ja, en dan? Vandaag gaan we vissen op snoek, het is de dag van doodAas 2008!


Dood-Aas editie 2008 kon van start!

In Maassluis, op het terrein van de Jachthaven S.V Vlietland, voor niet leden een ontoegankelijke visstek, maar wij zijn vandaag van harte welkom. Vorig jaar een succes, een super dikke sfeer, dat vond de havenmeesteres ook, dus voor herhaling vatbaar ! okay dan….08.00 uur allemaal verzamelen in de kantine van de jachthaven, tante Riet zat al op ons te wachten met een lekker bakkie.

Was het vorig jaar meer een happening van de Zuid Hollanders! Dit jaar was het anders, de deelnemers kwamen nu ook uit Kampen, Eindhoven en zelfs uit Friesland! 09.30 uur Ron Mansveld zet nog even de puntjes op de welbekende ehuu..IE ? Er is dit jaar een andere regel, men mag nu ook op de Vlieten vissen buiten de jachthaven, waardoor het jachtterrein een flink wandel parcours is geworden.De deelnemers met een oneven nummer aan de zuidzijde, mogen de hele Zuidvliet bevissen, de andere nummers hebben in de Noordvliet hetzelfde,wat inhoud van Maassluis tot Maasland.

Er is dus veel meer water te bevissen dan vorig jaar ! En na de lunch ruilen van Vliet, waardoor iedereen gelijke kansen heeft!  Net als vorig jaar zat de stemming er al vroeg in! De sfeer, gemoedelijk en relaxed (toonbeeld van dit evenement).Ik heb zelf een aantal jaren aardig wat wedstrijden gevist, welliswaar zout, daar is de sfeer beduidend anders kan ik u vertellen, het was meer ieder voor zich. Bij doodAas is het samen lekker vissen gezellig. Ook de weergoden waren met ons, heel mooi weer, lekker briesje SUPERDIK !  En werd er ook vis gevangen dan ? Jazeker wel, in de ochtend was het op het visfront wat rustig,

Een aantal aanbeten werden her en der gemist.
Na de lunch, wederom goed geregeld door de dames van de jachthaven, met een volle buik, en een goede raad van ondergetekende, om toch vooral ook langs de Vlieten te struinen dus van de jacht haven af, ging het gezelschap weer op pad voor de tweede sessie!


De 2e prijs was voor Bart Smits met in  totaal 174,5 cm vis terwijl Martijn Verschuur 3e werd met eentje van 97,5 cm.

Deze begon al beduidend beter dan de ochtend, de eerste meter +dame was al snel een feit en wel een 105.5 cm ! WEER die Rein Wijnands! Maar nu was er ook voor andere leden van het gezelschap vis,  97 cm, 97.5 cm. 84cm, 80cm, 71cm.  Na een mooie middag klinkt het eindsignaal, alles inpakken en naar de jachthaven. Ron Mansveld had samen met de sponsoren een mooie prijzentafel neergezet voor ieder wat wils !


De winnaar (links op de foto) Rein Wijnands ontving uit de handen van de winnaar van vorig jaar Roger Van Hengst, de Dood-Aas wisselbokaal. Martin Frankena  (rechts) werd 4e met een mooie 97 cm vis.

Organisator Ron Mansveld wilde Roger toch iets blijvends schenken, van zijn overwinning van doodAas 2007 en aldus ontving Roger een wissellijst met officieel doodAas document dat hij vorig jaar had gewonnen. Na een zeer geslaagde dag en de nodige drankjes, hapjes en …….ging een ieder voldaan huiswaarts. Bij deze wil ik toch nog even van de gelegenheid gebruik maken, om de sponsoren, de watersportvereniging Vlietland en Ron Mansveld te bedanken voor deze zeer geslaagde visdag !

See you aan de waterkant Ron Stolk!



ANDEREN LAZEN OOK